LevelOne 54Mb/s brezžični izdelki
Level One
torek, 23. september 2003
Brezžični usmerjevalnik WBR-3400TX vključuje štiri klasične mrežne priključke tipa 10/100 Mbps in vključuje strežnik DHCP, podporo dinamičnem DNS-u, 64- ali 128-bitno kodiranje WEP in podporo protokolu PPPoEPodjetje LevelOne je predstavilo novo družino izdelkov za brezžična omrežja WLAN, ki podpirajo standard 802.11g. Standard, ki je bil sprejet v začetku junija, deluje na frekvenci 2.4GHz in omogoča prenos podatkov s hitrostmi med 24 Mb/s in 54 Mb/s, obenem pa je nazaj združljiv z danes najbolj priljubljenim standardom 802.11b, ki omogoča hitrost prenosa do 11 Mb/s. V družini izdelkov so brezžični vmesniki tipa PCI in PC Card, priklopna točka in brezžični usmerjevalnik. Odlikujeta jih preprosta namestitev in velika skrb za varnost prenesenih podatkov, ki je zagotovljena dvojno – s kodiranjem signala in podatkov.

Vmesnik je na voljo v različicah PC-Card (WPC-0300) in PCI (WNC-0300) Priklopna točka LevelOne WAP-0003 omogoča brezžičnim odjemalcem preprosto povezovanje v omrežje Ethernet. Namestitev in nastavitev sta zaradi vgrajenega čarovnika preprosti, povezovanje v omrežje pa omogoča računalnikom, oddaljenim do 100 metrov. Za varnost brezžičnih komunikacij poskrbijo 40, 64 ali 128-bitno kodiranje po standardu WEP (Wired Equivalent Privacy). Namestitev in nastavitev priklopne točke sta preprosta – v večini primerov zadostujejo privzete nastavitve, izkušeni skrbniki omrežij pa lahko prek spletnega odjemalca prilagajajo vse vidike delovanja priklopne točke – od nastavitev omrežij LAN, WAN in WLAN prek nivojev dostopa uporabnikov in gesel do shranjevanja podatkov o aktivnosti.

Brezžični vmesnik omogoča preprosto komuniciranje s hitrostjo do 54 Mbps. Namestitev je preprosta, saj se vmesnik sam se prilagodi nastavitvam vašega brezžičnega omrežja. Podpira dva nivoja kodiranja – tehnologijo DSSS (Direct Sequence Spread Spectrum), ki kodira signal med vmesnikom in priklopno točko, in WEP, ki omogoča dostop do prenesenih podatkov samo poklicanim. Vmesnik je na voljo v različicah PC-Card (WPC-0300) in PCI (WNC-0300) . Različica za prenosnike podpira tudi gibljivost, saj se pri premikanju prenosnika iz območja ene priklopne točke v območje druge mrežna povezava ne prekine.

Brezžični usmerjevalnik WBR-3400TX vključuje štiri klasične mrežne priključke tipa 10/100 Mbps in vključuje strežnik DHCP, podporo dinamičnem DNS-u, 64- ali 128-bitno kodiranje WEP in podporo protokolu PPPoE. Vključen požarni zid varuje omrežje pred napadi DOS (denial of service), usmerjevalnik pa podpira tudi preslikovanje naslovov (NAT) in zasebna omrežja tipov PPTP, IPSec in L2PT.

Zastopnik in distributer za izdelke LevelOne v Sloveniji je podjetje Digital Data Communications, vsi omenjeni izdelki pa bodo slovenskim uporabnikom na voljo že konec tega meseca.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.