Cisco Systems prevzema Latitude Communications
Cisco Systems
torek, 02. december 2003
Podjetje Cisco Systems, je objavilo dokončni dogovor o prevzemu podjetja Latitude Communications iz Santa Klare, Kalifornija. Podjetje Latitude je, s svojo rešitvijo »MeetingPlace« za glasovne in spletne konference, vodilni ponudnik konferenčnih izdelkov za podjetja. S širjenjem Ciscovega nabora izdelkov AVVID (Architecture for Voice, Video an IntegratedData) z medijsko bogatimi konferencami, ki povezujejo glasovne, video ter spletne konference, prevzem še dodatno utrjuje Ciscov vodilni položaj na področju IP komunikacij. Skladno z dogovorom bo Cisco za vsako izdano delnico podjetja Latitude v gotovini plačal 3,95 USD, kar v skupni vrednosti pomeni približno 80 milijonov USD, hkrati pa bo zamenjal vse izdane opcije podjetja Latitude za Ciscove opcije. Prevzem podjetja Latitude naj bi bil zaključen v drugem četrtletju Ciscovega poslovnega leta 2004. Cisco pričakuje, v povezavi s prevzemom, enkratni nominalni strošek za kupljeni razvoj in raziskave v teku. Prevzem morajo odobriti še delničarji podjetja Latitude, je pa tudi predmet različnih standardnih zaključnih pogojev in odobritev regulatorskih teles.

»Povezava teh dveh podjetij, od katerih je eno vodilno podjetje na področju medijsko zahtevnih konferenc za podjetja, z vodilnim podjetjem na področju IP glasovnih komunikacij, je popolnoma razumna odločitev,« je dejal Don Proctor, podpredsednik in generalni direktor skupine za glasovno tehnologijo pri Ciscu. »Prevzem bo Ciscu omogočil pospešeno zagotavljanje rešitev na področju inteligentnih multimedijskih konferenc, ki izrabljajo prednosti dinamičnih omrežniih informacij - kot na primer podatke o navzočnosti in lokaciji uporabnikov omrežja – za izboljšanje delovne storilnosti. S tem, ko bodo ti izdelki temeljili na panožnih standardih, kot na primer SIP, H.323 in XML, bodo zagotovljene rešitve, ki bodo popolnoma povezale glasovne in video konference, kot tudi razvijajoče se tehnologije, na primer takojšnje sporočanje in povezovanje podatkov.«

»Verjamemo, da bodo Ciscov vodilni položaj v panogi, močna usmeritev k strankam in zavezanost k tehnološki odličnosti, zagotovili idealno kombinacijo, ki bo prinesla koristi medijsko bogatih konferenc več uporabnikom kot kadarkoli doslej,«
je dejal Rick McConnell, CEO podjetja Latitude Communications. »Podjetje Latitude je navdušeno nad novo poslovno zvezo in se veseli priložnosti, da bo prispevalo k Ciscovi strateški usmeritvi.«

Tako kot trg zasebnih telefonskih central (PBX – private branch exchange) in trg rešitev za upravljanje stikov s strankami, je tudi trg konferenčnih rešitev za podjetja v tranziciji. Poslovne stranke zaradi večje varnosti in pomembnih prihrankov pri stroških prehajajo z izvenomrežnih (off-network) storitev, k rešitvam v okviru omrežja (on-network) za požarno pregrado (firewall). Ker uporaba konferenc v okviru omrežja narašča, želijo podjetja združiti glas, video in podatke v konvergiranem IP omrežju. To, stroškovno učinkovito in varno, zagotavlja medijsko bogate konference..

Izdelek MeetingPlace podjetja Latitude je mogoče povezati z vodilnimi izdelki za upravljanje s časom za poslovno rabo, kot sta na primer IBM/Lotus Notes in MicrosoftOutlook, ter z rešitvami na področju sodelovanja pri pregledovanju podatkov in trenutnega sporočanja, kot je na primer IBM/Lotus Sametime. Latitudov izdelek MeetingPlace nudi tudi visoko stopnjo integracije z izdelkom Cisco CallManager, kar strankam omogoča načrtovanje, sodelovanje in upravljanje konferenc s pomočjo zaslona na Ciscovih IP telefonih, s tem pa nudi nove možnosti za več kot 2,3 milijona doslej prodanih Ciscovih IP telefonov. Podjetji Cisco in Latitude nameravata povezati MeetingPlace s Ciscovim izdelkom IP/VC in tako razširiti zmožnosti na področje video konferenc.

Po zaljučenem prevzemu bo podjetje Latitude postalo del Ciscove poslovne skupine za glasovno tehnologijo, ki poroča podpredsedniku in generalnemu direktorju Don Proctorju, njegovi izdelki pa bodo prodajani pod Ciscovo zaščitno znamko ter skozi Ciscove prodajne kanale.

Podjetje Latitude Communications, Inc. je bilo ustanovljeno leta 1993 in je svoje delnice prvič ponudilo javnosti (IPO – Initial Public Offering) leta 1999. Podjetje ima 183 zaposlenih in več kot 400 strank po vsem svetu. V prvih devetih mesecih leta 2003 je imelo 26 milijonov USD dohodkov.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.