Bellevue Manila Hotel s širokopasovnim dostopom
Cisco Systems
torek, 16. december 2003

Bellevue Manila Hotel v Filinvest Corporate City-ju v Alabangu, svojim gostom ponuja z uvedbo mrežnih rešitev podjetja Cisco Systems v vseh 222 hotelskih sobah širokopasovni dostop do interneta.

Z možnostjo zagotavljanja širokopasovnega dostopa do interneta si Bellevue povečuje ugled v konkurenčnem okolju poslovnih hotelov. Rešitev vključuje stikala serije Cisco® Catalyst® 2900, Cisco »Building Broadband Service Manager« (BBSM) in usmerjevalnike serije Cisco 1700.

»Bellevue Manila je hotel, ki se šele uveljavlja, vendar smo si z zagotavljanjem vrhunskih storitev že pridobili ugled. Predvsem poslovni obiskovalci v boljših hotelih pričakujejo tudi širokopasovni dostop do interneta kot del standardne ponudbe. Cisco BBSM rešitev nam zagotavlja močno orodje za upravljanje internetnega dostopa v hotelskih sobah,« pravi Daniel Carreon, eden od direktorjev v hotelu Bellevue Manila.

Cisco BBSM verzije 5.2 je visoko avtomatizirana platforma za kreiranje in zagotavljanje storitev. Omogoča enostaven, »plug-and-play« dostop do interneta v  hotelskih sobah in ostalih prostorih, npr. sejnih in konferenčnih dvoranah. Uporabniki si lahko sami  izberejo in določijo, katere storitve bodo uporabljali. Rešitev vključuje tudi nastavljiv portal in možnost oglaševanja ter omogoča upravljanje, poročanje in nastavitve preko Web-a. S Cisco BBSM lahko Bellevue ob zmanjšanih stroških poslovanja zagotavlja lastne storitve, ker je tako nadzor dostopa do omrežja kot tudi funkcije upravljanja, kar običajno zahteva več strežnikov, zajeto v enem sistemu.

Cisco BBSM platforma omogoča hotelu Bellevue kreirati in določati storitve v več nivojih, z namenom zagotavljanja najbolj primerne ponudbe za posamezne hotelske goste. Hotel lahko dnevno določa in nastavlja npr. različne prepustnosti do omrežja za posamezne sestanke, ponudi različne cenovne pogoje povezav in tudi zagotovi govorne ali video zmogljivosti. Hotel svojim gostom, ki so večinoma poslovneži in potrebujejo nenehno povezanost v omrežje, omogoča povečano delovno učinkovitost tudi ko so daleč od svojih pisarn.

Poleg tega Carreon navaja, da je Cisco BBSM, poleg vseh prednosti, ki jih zagotavlja hotelskim gostom, enostaven za uporabo in prikladen za upravljanje, kar zelo olajšuje delo hotelskemu IT oddelku in osebju, ki skrbi za goste.

»Odkar uporabljamo Cisco BBSM, hotelskim gostom ni več potrebno spreminjati nastavitev računalnikov,« dodaja Carreon. »Samo povezati se morajo v hotelsko omrežje, odpreti spletni brkljalnik in ko potrdijo pogoje za uporabo, dobijo takojšen dostop do interneta.«   Poleg tega BBSM omogoča izdelavo različnih poročil, iz katerih je razviden datum in čas priklopa ter izklopa, kot tudi čas uporabe. Skozi stalno spremljanje aktivnih priključkov, sistem kadarkoli omogoča pregled nad številom priključenih gostov, pravi Carreon.

»Rešitev v Belleue Manila nam kaže, kako lahko uvedba in uporaba internetne tehnologije pripomore k uspešnejšemu poslovanju. Vizija vodstva hotela, da uporabi vrhunsko tehnologijo za povečanje konkurenčnosti hotela se je izkazala za uspešno in je dober primer tudi za podjetja v drugih panogah. Z odločitvijo za Cisco BBSM, se je Belleue Manila Hotel pridružil zaenkrat majhni, toda hitro rastoči skupini izbranih hotelov po celem svetu, ki svojim gostom zagotavljajo mnogostoritveni dostop do interneta,« pravi Luichi Robles, direktor Cisco Systems Filipini.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.