Most med internetno in običajno telefonijo
Level One
četrtek, 16. december 2004
Podjetje Level One predstavlja dva izdelka iz družine "Voice Over IP" in sicer VOI-1020, ki je telefonski vmesnik za analogna (PSTN) omrežja in VOI-9000, ki je usmerjevalnik govornega prometa po standardu H.323. LevelOne VOI-1020 je telefonski vmesnik (adapter) za analogna telefonska omrežja, ki obenem zagotavlja prenos govornih podatkov najvišje kakovosti prek IP omrežij. Povedano v jeziku uporabnikov, LevelOne VOI-1020 zanesljivo povezuje kakovost pogovora, ki smo jo vajeni v analognih telefonskih omrežjih, in cenovno ugodnost, ki jo zagotavlja prenos prek omrežij IP. LevelOne VOI-9000 je H.323 usmerjevalnik, ki skrbnikom računalniških omrežij (IP) daje možnosti upravljanja in nadzora glasovnega prometa po standardu H.323, končnim uporabnikom internetne telefonije (VoIP) pa zagotavlja neovirano združljivost različnih terminalnih naprav in podpira do 3000 sočasnih klicev in 10.000 registriranih zaključnih točk.

Ključna vloga VOI-9000 je pri prevajanju med številčnimi IP naslovi in vzdevki (simboličnimi aliasi) vseh VoIP vmesnikov in ostalih H.323 naprav v »H.323 coni«. To preprosto pomeni, da se uporabniki znotraj »H.323 cone« lahko pokličejo zgolj prek skrajšane VoIP klicne številke in jim ob tem ni treba pomniti zapletenih in bistveno daljših IP naslovov. Znotraj posamezne cone LevelOne VOI-9000 podpira do 3000 sočasnih klicev in 10.000 registriranih zaključnih točk. Namestitev skorajda ne more biti manj zahtevna, saj zahvaljujoč Plug-and-Play funkcionalnosti zadošča že vklop v električno in računalniško omrežje. Tudi uporaba je preprosta, saj nadzor poteka bodisi prek telefonskih nastavitev bodisi prek vmesnika ukazne vrstice s protokolom telnet. Uporabniški prijaznosti zagotovo prispeva tudi funkcija CLI (Caller Line Identification), ki klicanemu še pred prevzemom klica predstavi kdo ga kliče.

Delovanje vmesnika LevelOne VOI-1020 temelji na protokolu internetne telefonije H.323, zato so napredne zmogljivosti tega vmesnika združljive s skoraj vso opremo VoIP. Uporaba kodekov G.729 in G.711 pri stiskanju in prenosu glasovnih podatkov zagotavlja kar najmanjšo porabo omrežne pasovne širine vendar hkrati brez kompromisov glede najvišje kakovosti zvoka. S posebnim vezjem in uporabo standarda G.168 je poskrbljeno tudi za odstranjevanje odmeva, funkciji CNG (Comfort Noice Generation) in VAD (Voice Activity Detection) pa jamčita, da bo klicani v vsakem trenutku nedvomno vedel, ali je govorna povezava še vedno dejavna ali ne.

Vmesnik LevelOne VOI-1020 je namenjen predvsem rabi v pisarniškem okolju. Vgrajena omrežna vtiča RJ-45 omogočata istočasno pogovarjanje in povezovanje delovnih postaj v internet, vmesnik FXS pa neposredno povezovanje na telefon, telefaks ali hišno telefonsko centralo (PBX). Namestitev vmesnika je preprosta, predvsem zaradi Plug-and-Play funkcionalnosti zaradi katere za prepoznavo naprave zadošča že vklop v Ethernet omrežje. Programska nadgradnja prav tako ni zamudna saj poteka na daljavo prek protokola TFTP.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.