Cisco Systems praznuje 20. obletnico
Cisco Systems
četrtek, 16. december 2004
Podjetje Cisco Systems je 10. decembra obeležilo 20. letnico svojega obstoja. Ciscova tehnologija predstavlja temelj za računalniška omrežja, ki so sestavni del poslovnih, izobraževalnih, vladnih in domačih komunikacij. Ob pripravah na 20. obletnico korporativne kulture udejstvovanja ter vračanja lokalnim skupnostim, v katerih živijo in delujejo, je predsednik in izvršni direktor Cisca John Chambers izzval vse zaposlene po celem svetu, naj en dan s prostovoljnim delom posvetijo svoji skupnosti. Zaposleni v Ciscu so presegli cilj 175.200 ur oziroma 20 let v prostovoljnih delih na lokalnih nivojih širom sveta. Cisco je izziv pričel maja letos, nadaljeval pa se bo do maja 2005.

Z organizacijsko kulturo, ki poudarja uspeh stranke, inovativnost in odgovornost, je Cisco zrasel iz začetnega podjetja z dvema zaposlenima v globalno korporacijo z več kot 35.000 zaposlenimi v 259 mestih po vsem planetu, in z dohodki več kot 22 milijard letno. V svojem otroštvu je podjetje proizvajalo en usmerjevalnik; danes pa ponuja več kot 40 družin izdelkov. Cisco s predstavljanjem novih lastnosti, funkcionalnosti in tehnologij v svojih osnovni družini usmerjevalne in preklopne opreme, pa tudi na področju naprednih tehnologij, kot so brezžična omrežja, omrežna varnost, prenos govora, shranjevanje podatkov, domača omrežja in optika, nadaljuje z oblikovanjem Interneta.

»Preteklih 20 let je bilo za Cisco čudovitih, vendar trdno verjamem, da je to šele začetek in da najboljše šele pride,« pravi Chambers. »Naše neprestano osredotočanje na doseganje rezultatov, zadovoljstvo strank in vračanje sta v srcu naše kulture. Nepopisno ponosen sem na predanost zaposlenih do vlaganja v lokalne skupnosti, ter verjamem da smo z globino in širino naših tehnologij in storitev, močjo vodstvene ekipe ter z vlogo vodje v industriji, v unikatnem položaju, kar nam omogoča biti korporacija, ki je grajena za obstanek, za rast in za vodilno vlogo še naslednjih 20 let in naprej.«

»Cisco ima dolgo zgodovino vračanja skupnosti, kar se je pričelo že v fazi začetnega podjetja, ko smo podpirali lokalno šolo,« razlaga John Morgridge, predsednik skupščine, Cisco Systems. »Neštetokrat smo že podarili svoj čas in znanje, ter nudili tudi finančno podporo. Naša prizadevanja smo osredotočali na dostopu do izobraževanja, zagotavljanju osnovnih potreb in ekonomskih priložnostih, in verjamemo da s skupnim delom lahko dosežemo razliko.«

Ciscova zavezanost skupnosti

Korporacija uporablja svojo tehnologijo in poslovno znanje za pomoč neprofitnim organizacijam pri izboljšavi njihovega delovanja s čimer bolje služijo svojemu namenu. Tako je na primer Cisco delal z neprofitno organizacijo Community Voice Mail iz Seattla, kjer je z uporabo tehnologije za prenos govora preko IP - Cisco Unity, omogočil glasovne poštne predale za brezdomce in ostale, ki nimajo dostopa do telefona, pa jim je ta kritičnega pomena pri iskanju službe ali dela. Nekatere izmed aktivnosti, pri katerih so v okviru izziva ob 20. letnici družbe sodelovale ekipe ali posamezniki iz Cisca so:

  • Več kot 1.300 zaposlenih po vsem svetu je pomagalo organizaciji Habitat for Humanity zgraditi več kot 420 hiš v različnih mestih, 10 odstotkov od njih pa so celo opremili z računalniškim omrežjem.
  • Skupina zaposlenih iz madžarske pisarne Cisca je cel dan namenila prostovoljni pomoči pri obnovi v požaru poškodovanega Madžarskega doma za otroke, kar je omogočilo, da so se lahko otroci čim prej vrnili iz začasnih prebivališč.
  • Več kot 250 zaposlenih iz korejske pisarne Cisca je dan posvetilo zasajanju dreves na območju izletniškega parka pod goro Bookhan.
  • Chambers je s kolegi iz vrst starejših direktorjev prebarval zgradbo ter razširil igralne površine organizacije InnVision, ponudnika namestitev in storitev brezdomnim in ogroženim družinam ter posameznikom v Silicijevi dolini v Kaliforniji.

Cisco sta 10. decembra 1984 ustanovila dva znanstvenika iz Stafordske univerze. Cisco je z iznajdbo prvega večprotokolnega usmerjevalnika pripomogel pri izgradnji temeljev za Internet ter sprožil Internetno revolucijo. Danes Ciscove omrežne in napredne tehnologije omogočajo posameznikom, organizacijam in državam izboljšanje komunikacije, produktivnosti in profitabilnosti. Po dvajsetih letih je usmeritev in naloga družbe še vedno konsistentna: spreminjati način kako delamo, se igramo in učimo.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.