Varni usmerjevalnik VPN za mala in srednja podjetja
Allied Telesis
torek, 21. november 2006
Allied Telesis je predstavil usmerjevalnik za navidezna zasebna omrežja, AT-AR415S, katerega varnostne lastnosti in zmogljivosti ustrezajo potrebam malih ter srednje velikih podjetij. AT-AR415S se od tekmecev loči po naboru naprednih varnostnih funkcij in sposobnosti zagotavljanja kakovosti storitve, hkrati pa ohranja visoko raven zmogljivosti omrežja. Nov usmerjevalnik odlikuje obsežen nabor upraviteljskih možnosti, s čimer administratorjem poenostavi nastavljanje in razvoj. Modularna zasnova AT-AR415S omogoča implementacijo v različna poslovna okolja, sposoben pa se je tudi prilagajati spreminjajočim omrežnim potrebam podjetij v skladu z njihovo rastjo. Priporočena cena novega usmerjevalnika je 600 €.

Integrirane varnostne funkcije in zagotavljanje najvišje stopnje zmogljivosti so lastnosti, po katerih se AT-AR415S razlikuje od drugih usmerjevalnikov v svojem razredu. Te vključujejo požarni zid s preverjanjem vseh stanj in s preslikavo omrežnih naslovov (NAT), QoS in varnost IP ter podporo različnim velikostim paketov za izboljšanje pretočnosti in učinkovitosti. Omogoča tudi varno povezovanje VPN z ene lokacije na drugo prek več omrežij WAN, hkrati pa prinaša zaščito lokalnega omrežja LAN s požarnim zidom. AT-AR415S dosega hitrost požarnega zidu in NAT-a 100 Mb/s ter šifriranje po standardih 3DES ali AES s hitrostjo 90 Mb/s. Hkrati ima vgrajeno tudi zaščito pred napadi z zavrnitvijo storitve. Allied Telesisov usmerjevalnik prinaša še filtriranje prometa z beleženjem dogodkov. To zagotavlja natančen nadzor nad prometom skozi usmerjevalnik, saj se ob tem ne preverjata samo izvorni in ciljni naslov, pač pa tudi vrata, protokol ter tip paketa TCP.

Usmerjevalnik AT-AR415S poganja kakovosten operacijski sistem AlliedWare, ki ponuja edinstveno raven zagotavljanja kakovosti storitve s sposobnostjo dinamično ugotavljati prednostni glasovni, video in podatkovni promet ter ohranjati optimalno delovanje tudi v primeru preobremenjenega omrežja. Pri pisarniški rabi navideznega zasebnega omrežja AT-AR415S administratorjem omogoča nastavljanje prednostnih storitev glasovnega, video in podatkovnega prenosa znotraj individualnih tunelskih povezav IPsec in tuneliranje IPv6 v IPv4.

AT-AR415S je primeren za različne tipe omrežij in ponuja možnost zvišanja omejitve števila sej požarnega zidu z 2.000 na 4.000 sej ter povečanje števila tunelov IPsec z enega na 50. Modularna zasnova podjetjem omogoča sprotno prilagajanje omrežnim potrebam.

Usmerjevalnik AT-AR415S je na voljo pri prodajnih partnerjih Allied Telesisa.

 

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.