SiOL komunikator v prvem dnevu prek 1000 uporabnikov
SiOL
torek, 21. november 2006
Včeraj je zaživela nova SiOL-ova storitev SiOL komunikator, ki je naletela na pozitiven odziv uporabnikov. V času od 16.00 ure včeraj do danes do 10.00 ure dopoldne si je namreč aplikacijo SiOL komunikator naložilo 1121 uporabnikov. Več kot tisoč si jih je aktiviralo vse funkcije komunikatorja: torej tekstovno sporočanje, glasovne klice in video klice.

SiOL-ovo telefonijo z uvedbo SiOL komunikatorja uporablja že skupno 18.910 ljudi, sporočajo iz SiOL-a.


Precej nenavadno in verjetno tudi nezanesljivo je štetje ljudi pri priključkih oziroma številkah, ki niso tako zelo osebne kot so npr. mobilne številke. Če gre pri zgornji številki za seštevek "komunikatorjevih" in "navadnih" SiOL-ovih številk pa se matematika še bolj zakomplicira. Verjetno SiOL-ove "stacionarne" VoIP številke uporablja še kdo več v gospodinjstvu in ne zgolj naročnik. Prav tako pa po drugi strani uporabnikov komunikatorja, ki so naročniki paketov duo ali trio ne gre šteti dvakrat.

Skratka - veliko korektnejši bi bili podatki o številu "telefonskih priključkov" oziroma številk. V nasprotnem številu utegnemo kmalu rešiti slovenski demografski problem in našteti nekaj milijonov uporabnikov telefonije.


Uporabniki SiOL komunikatorja se med seboj kličejo brezplačno, ne glede na to, na katerem koncu sveta se nahajajo (če njihova trenutna lokacija le ima povezavo z internetom), se vsak dan veča, telefonija pa s tem prerašča obdobje, ko so jo uporabljali zgolj navdušenci in tehnično ozaveščeni uporabniki v množično tehnologijo, relevantno tudi za gospodinjstva in majhna podjetja.

Naročniki paketov Duo in Trio dobijo prvo številko za SiOL komunikator brezplačno. Uporabniki SiOL komunikatorja, ki se bodo prijavili v promocijskem obdobju, ki bo trajalo do konca letošnjega leta, bodo prvo številko lahko uporabljali tri mesece brezplačno, z začetkom naslednjega leta pa bo naročnina za posamezno telefonsko številko (aktivirati si jih bo možno več – do pet na posameznega uporabnika) znašala 1,5 EUR na mesec.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.