Telefoniranje prek kabelske od 1. marca
Telemach
torek, 20. februar 2007
UPC Telemach je danes najavil uvedbo digitalne telefonije s 1. marcem 2007. Storitev bo na voljo v vseh večjih slovenskih mestih, kjer UPC Telemach posluje ter v vseh njegovih odvisnih družbah: KRS Velenje, KRS Rotovž in CATV Murska Sobota. UPC Telemach bo uvedel storitve v polnem obsegu po vsej državi. UPC Broadband, ki je matično podjetje UPC Telemacha, je storitev digitalne telefonije že uspešno uvedlo na Nizozemskem, Madžarskem, Poljskem, Češkem, v Švici, Avstriji, Romuniji ter na Irskem in ima trenutno preko milijon naročnikov na digitalno telefonijo, sporočajo iz podjetja.

Storitev digitalne telefonije strankam ponuja alternativo obstoječim telefonskim storitvam, ki jih ponujajo bivša državna podjetja, kot je Telekom Slovenije, so prepričani pri Telemachu. Gre za storitev, ki naj bi ponujala vrhunsko kvaliteto glasu za mnogo nižje cene. Osnovna naročnina bo okrog 60% cenejša od Telekoma Slovenije, medtem ko so tarife za minuto pogovora v povprečju tudi precej nižje, so še zapisali v sporočilu za javnost.Zdaj, ko je SiOL praktično del Telekoma Slovenije je potrebno že dobro premisliti od katerega Telekoma Slovenije je Telemachova naročnina cenejša. Nizka naročnina, ki je možna samo v paketu z drugimi naročninami, je roko na srce bolj slaba tolažba. 


 

Cena OSNOVNEGA naročniškega paketa bo 3,95 € na mesec, in bo na voljo v privlačnem paketu z UPC Telemachovimi storitvami televizije in širokopasovnega interneta. Naročniški paket PROSTI ČAS, ki je ravno tako na voljo v takem paketu, stane 7,70 € na mesec in ponuja neomejene brezplačne klice v stacionarna omrežja v Sloveniji med 20. uro zvečer in 8. uro zjutraj. Poleg tega so klici znotraj omrežij UPC Telemach, Ljubljanski kabel, skupine Triera in De.tel, brezplačni za vse uporabnike digitane telefonije prej omenjenih podjetij.


Naivno bi bilo pričakovati, da bodo "kablaši" kar mirno gledali, kako "telefonisti" in "internetarji" požirajo trg prenosa TV slike. Bomo videli, če so se odzvali še pravočasno in kako bodo ustregli dejanskemu povpraševanju.

 
< Nazaj   Naprej >

Borza

Telekom Slovenije (TLSG)
Sprememba: %
Enotni tečaj: €
Ponudba: €
Povpraševanje: €
Promet: €

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.