T-2 za dobavitelja mobilnega omrežja nove generacije izbral Nokia Siemens Networ
T-2
sreda, 23. januar 2008
Nokia Siemens Networks bo podjetju T-2, vodilnemu slovenskemu alternativenmu ponudniku internetnih storitev in IPTV, dobavil inovativno mobilno omrežje, ki omogoča velike prenosne hitrosti in bo operaterju omogočilo zagotavljanje vrhunskih multimedijskih in podatkovnih storitev, so danes sporočili iz tega podjetja. Posel pomeni v Evropi prvo komercialno implementacijo pionirske Internet High Speed Packet Access (I-HSPA) rešitve podjetja Nokia Siemens Networks s klasično »flat« arhitekturo. S tem projektom T-2 vstopa na trg mobilnih komunikacij, saj namerava z novimi stroritvami razširiti krog naročnikov in pritegniti nove uporabnike.

Nokia Siemens Networks bo postavil popolno 3G omrežje na osnovi Wideband Code Division Multiple Access (WCDMA) tehnologije s celovito ponudbo rešitev, ki omogočajo prenos podatkov velikih hitrosti v obe smeri – do uporabnika in od njega.

Projekt je že v fazi uporabniškega preizkušanja omrežja, v katerem sodeluje okrog tisoč tako tako imenovanih "prijaznih naročnikov".

V posel je vključena tudi MSC Server mobile softswitching rešitev z VoIP strežnik funkcionalnostjo, ter IP Multimedia Subsystem (IMS), ki bo podjetju T-2 omogočil uvedbo novih na internetnem protokolu temelječih govornih in multimedijskih storitev. Pogodba zajema načrtovanje in izvedbo, vrhunski sistem za nadzor omrežja in storitev in tudi dejansko operativno upravljanje omrežja s strani Nokia Siemens Networks.

Sistem vsebuje na internetnem protokolu temelječo rešitev Internet HSPA, nov tehnološki mejnik, s katerim Nokia Siemens Networks utira pot na tem področju, zasnovan pa je za uporabo obsežnih podatkov in bogate multimedijske vsebine po brezžičnem omrežju. Zaradi poenostavljene »flat« arhitekture je novo omrežje pripravljeno za ponujanje popolne mobilnosti podatkovnih storitev, izboljšane večpredstavnosti, iger, brskanja po spletu in e-poštnih storitev.

»V podjetju T-2 si vztrajno prizadevamo ponujati strankam vrhunske IP-storitve,« je dejal Matevž Turk, direktor T-2. »Po zaslugi podjetja Nokia Siemens Networks in njihovih inovativnih omrežnih rešitev s »flat« arhitekturo lahko vstopimo na novo področje in naročnikom ponudimo nove vrhunske mobilne storitve.«

»S ponosom objavljamo prvo komercialno implementacijo Nokia Siemens Networks Internet HSPA rešitve v Evropi,« je izjavil Hans-Jürgen Bill, vodja za Zahodno in Južno Evropo v podjetju Nokia Siemens Networks. »Ta prelomni projekt s slovenskim podjetjem T-2 je še en dokaz našega vodilnega položaja med ponudniki telekomunikacijskih rešitev in infrastrukture za mobilni trg v Sloveniji in tudi v Evropi.«

Z več kot 180 kupci mobile softswitching rešitev in več kot sto delujočimi omrežji je Nokia Siemens Networks nedvomno najbolj izkušen ponudnik mobile softswitching rešitev na svetu. V njihovi široki ponudbi poslovnih rešitev lahko operaterji izberejo najboljša orodja za obračunavanje, upravljanje storitev in upravljanje omrežja, s katerimi izboljšajo učinkovitost in diferencirajo svojo ponudbo.

Nokia Siemens Networks je vodilni ponudnik WCDMA/HSPA tehnologije, z več kot sto WCDMA komercialnimi projekti. I-HSPA, ki ga je razvilo podjetje Nokia Siemens Networks, je omrežna inovacija, ki omogoča boljše delovanje in stroškovno učinkovitejši širokopasovni brezžični dostop. Kot dopolnitev sistema WCDMA je I-HSPA posebej zasnovan za uporabo obsežnih podatkovnih paketov in tako zagotavlja impresivne hitrosti in pasovno širino popolnoma mobilnega 3G omrežja.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.