Osebni snemalnik za uporabnike T-2 televizije
T-2
ponedeljek, 21. april 2008
Od tega vikenda naprej lahko uporabniki storitve T-2 televizije naročijo, kot dodatno plačljivo storitev, tudi T-2 snemalnik. Snemanje je trenutno omogočeno za programe RTV Slovenija 1, RTV Slovenija 2, POP TV in Kanal A in poteka v centralnem omrežnem vozlišču T-2, kar omogoča uporabnikom, da med gledanjem ene oddaje snemajo drugo. T-2 snemalnik omogoča snemanje televizijskih programov na zakupljen diskovni prostor, ki je fizično lociran v centralnem omrežnem vozlišču T-2. Uporabnikom je na voljo nastavljanje enkratnih in periodično ponavljajočih snemanj, predvajanje posnetkov ob poljubnem času, razvrščanje posnetkov v albume in deljenje posnetkov med uporabniki.

Naročilo na dodatno storitev T-2 snemalnik se lahko izvede preko TV vmesnika, predvidoma do 25.4. pa jo bo moč naročiti ali spremeniti tudi prek Servisnih strani. Uporabnik si izbere paket, s katerim zakupi diskovni prostor v okviru snemalnika. Cene mesečne najemnine zakupa diskovnega prostora so odvisne od zakupljene kapacitete in se obračunavajo v linearnih paketih, kjer je cena za vsakih 10 GB (giga-bajt) prostora 1 €. Paket 100 GB, ki je tudi največji možen tako stane 10 € mesečno.

Uporabnik lahko naroči ali spremeni svoj paket diskovnega prostora v razdelku Poraba prostora, za zaščito pa je potrebno vnesti TV PIN kodo, ki je identična tisti v T-2 videoteki.

Velikostni paket je možno spremeniti največ enkrat dnevno, pri čemer velja, da če uporabnik spremeni svoj paket iz večjega na manjšega in je na disku zasedenega več prostora, kot to dovoljuje manjši paket, sprememba ne bo mogoča. Uporabnik bo moral najprej sam pobrisati odvečne vsebine, nato pa lahko zmanjša paket. T-2 obljublja, da ne bo nikoli brisal ali kontroliral uporabnikovih podatkov.

Uporabnik, ki ima naročenih več TV vmesnikov, lahko snema in gleda vsebine na kateremkoli vmesniku, ali na več vmesnikih hkrati, snemanje pa lahko poteka na več kanalih hkrati.


Koliko minut ali ur oddaj bo uporabnik lahko shranil v svoj prostor bo odvisno od uporabljenega kodiranja in ta hip še ni znano, ali se bo ob shranjevanju izvajala kakšna pretvorba oziroma ali bo možno tudi prek interneta "shraniti" ali "naložiti" vsebine. Dolgoročno vsekakor tak osebni arhiv (trenutno videa, a ni razloga, da ne bi bil tudi arhiv slik ali drugih datotek) na zahtevo omogoča vrsto dodatnih storitev, ključno vprašanje s katerim se je soočil ob uvedbi podobne storitve že SiOL/Telekom Slovenije so seveda avtorske pravice.

 
Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.