Cisco in Nokia z združeno mobilno komunikacijo
Cisco Systems
torek, 13. maj 2008
Podjetji Cisco in Nokia sta objavili, da vse več strank in partnerjev sprejema njuno kombinirano rešitev združene mobilne komunikacije. Mobilna poslovna rešitev Cisca in Nokie prek Ciscovega brezžičnega omrežja Unified Wireless Network povečuje zmogljivosti Ciscovega telefona Unified Internet Protocol (IP) Phone tako, da so te enake pametnim telefonom Nokia serije E. Mobilna poslovna rešitev omogoča uporabnikom brezhibno mobilno doživetje v poslovnem okolju in javnih prenosnih omrežjih. Obe podjetji sta tudi naznanili, da začenjata uvajati mobilne rešitve drugega podjetja. Cisco začenja uvajati pametne telefone Nokia serije E za svoje prodajno podjetje v kinodvoranah v ZDA, Evropi in Aziji, medtem ko bo Nokia v svoje pisarne, laboratorije in proizvodna mesta uvedla Ciscovo brezžično omrežje Unified Wireless Network.

»Smo vodilna univerza pri javnih raziskavah, letno izvajamo javne raziskave v vrednosti več kot 530 milijonov dolarjev, smo pa tudi raznolika skupnost ljudi, ki je zelo uspešna pri inovacijah in sodelovanju,« je povedal Tom Magrini, pomočnik direktorja omrežnih storitev oddelka Storitev informacijske tehnologije Univerze v Arizoni, ki bo ponudila pametne telefone Nokia serije E kot standardno govorno ponudbo. »Rešitev podjetij Cisco in Nokia omogoča Univerzi v Arizoni, da uporablja svoje brezžično omrežje Cisco Unified Wireless Network na celotnem območju univerze, da zagotovi doseg z eno številko za vse vrste komunikacij, pri tem pa bo prihranila pri stroških za mobilne telefone, tako da bo klice preusmerila skozi rešitev Cisco Unified Communications Manager. Ker imamo več kot 186 zgradb na območju univerze, ki je veliko 153 hektarjev, nam dual-mode mobilni telefon in brezžična rešitev omogočata, da govorne storitve zagotovimo na območjih, kjer smo imeli težave s pokritostjo. Rešitev podjetij Cisco in Nokia je pomemben sestavni del bodoče strategije združene komunikacije na Univerzi v Arizoni, menimo pa tudi, da so pametni telefoni Nokia serije E potencialna zamenjava za namizne telefone, ki bi izboljšala tako mobilnost kot produktivnost.«

Mobilno poslovno rešitev Cisca in Nokie trenutno uvaja več kot 100 strank, med katerimi so mesto Biel v Švici, Maastricht na Nizozemskem, ameriško podjetje Millipore, avstrijsko podjetje Omicron, špansko podjetje SESCAM, hoteli Tifco na Irskem in Univerza v Arizoni. Poleg tega kombinirano rešitev preizkuša več kot 600 strank iz velikih, srednje velikih in malih podjetij.

Mobilna poslovna rešitev Cisca in Nokie je Ciscova rešitev Združenih komunikacij (Cisco Unified Communications), ki temelji na internetnem protokolu. Sestavljajo jo najnovejši pametni telefoni serije E podjetja Nokia, ki delujejo v načinu dual-mode in so optimizirani za podjetja, ter družina krmilnikov in dostopnih točk za brezžični LAN Cisco Unified Wireless Network. Kombinirana rešitev združene mobilne komunikacije podjetij Cisco in Nokia s širjenjem pestrega nabora komunikacijskih funkcij – od družine Združenih komunikacij (Cisco Unified Communications) do pametnih telefonov Nokia serije E – pomaga podjetjem pri izboljšanju produktivnosti in učinkovitosti v celotnem podjetju in mobilnih delovnih prostorih.

»Glasovna in podatkovna povezljivost z vrhunskimi napravami – to je tisto, kar si podjetja želijo za svoje vedno bolj mobilne zaposlene in dejavnosti,« je dejal Tom Furlong, podpredsednik oddelka za storitve in programsko opremo pri podjetju Nokia. »Kombinirano število velikih, srednje velikih in malih podjetij, ki so to rešitev že uvedla ali pa jo preizkušajo, skupaj z obsegom distribucije, saj vemo, da moramo to rešitev dati na tržišče, priča o tem, da je rešitev uspešna in da so jo naše stranke sprejele.«

Da bi zadostili tržnim zahtevam za brezhibne storitve mobilnega združevanja, je več kot 95 partnerskih prodajalcev prejelo dvojni certifikat podjetij Cisco in Nokia glede kombinirane rešitve združene mobilne komunikacije. Med pooblaščenimi partnerji so podjetja Telindus, Computacenter, Dimension Data, E2E, Lutech NextiraOne Italia, Touchbase in T-systems.

»S tem, ko je podjetje Telindus združilo moči s Ciscom in Nokio, ima zdaj priložnost razširiti namizne aplikacije in varnost na mobilno napravo kot zahteva stranka,« je komentiral Mark Hutchinson, direktor podjetja Telindus za področje Velike Britanije. »Z Združenimi komunikacijami so lahko uslužbenci bolj učinkoviti in lahko povečajo svojo produktivnost, čas mirovanja in stroški pa se zmanjšajo.«

Z mobilno poslovno rešitvijo Cisco trenutno sodeluje tudi pri pilotskem projektu, v katerega je vključenih 3.500 zaposlenih v prodaji po vsem svetu. Nokia je v več velikih trgovinah po svetu uvedla Ciscovo rešitev Združenih komunikacij (Cisco Unified Communication), ki temelji na Ciscovih Združenih komunikacijah, telefonih Cisco Unified IP Phones in brezžičnih omrežjih Cisco Unified Wireless Networks.

»Podjetji Cisco in Nokia sta se zavezali, da bosta pomagali izboljšati mobilni delovni prostor, da bi podjetjem ponudili več nadzora, varnosti in prilagodljivosti za mobilne delovne prostore – doma, v službi in na poti,« je rekel Rick McConnell podpredsednik in generalni direktor poslovne enote Združenih komunikacij (Unified Communications) pri podjetju Cisco. »Stranke lahko uporabljajo napravo po lastni izbiri, ki najbolje ustreza njihovim potrebam – naj gre za širokopasovni avdio IP telefon z bogatimi barvami in storitvami XML ali pa mobilno napravo, optimizirano za podjetja, ali pa za oboje – vse na robustnem omrežju, zgrajenem za komunikacije v realnem času.«

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.