Ivica Kranjčevič
Kdo je kdo
Ivica Kranjčevič
Funkcija: predsednik uprave Telekom Slovenije d.d. 

Formalna izobrazba: dipl. ing. elektrotehnike

Prejšnje zaposlitve: Tušmobil, Mobitel (direktor tehničnega področja),  Iskra, PTT Slovenije, Republiški komite za promet in zveze, Republiški sekretariat za promet in zveze, Ministrstvo za promet in zveze
Ivica Kranjčevič je bil rojen 14.4.1952 v Leskovcu v Srbiji. Leta 1975 je končal Fakulteto za elektrotehniko in se takoj po tem zaposlil v Iskri. Tri leta kasneje je dobil novo zaposlitev v PTT Slovenije ter tam na večih različnih funkcijah ostal do leta 1986. Nato je kot pomočnik predsednika republiškega sekretariata za promet in zveze ter kasneje pomočnik ministra za pošto in telekomunikacije služboval na republiškem komiteju za promet in zveze oz. Ministrstvu za promet in zveze. V letih od 1992 do 1996 je bil v PTT Slovenije (Telekom Slovenije) zaposlen kot direktor sektorja za informatiko oz. telekomunikacije. Leta 1996 je v Mobitelu nastopil s službo pomočnika direktorja, dve leti kasneje pa prevzel mesto direktorja Tehničnega področja. Ob tem je bil med letoma 1994 in 1999 predsednik Sveta za radiodifuzijo Republike Slovenije.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.