Bojan Dremelj
Kdo je kdo
Bojan Dremelj


Funkcija: predsednik uprave Telekom Slovenije d.d.
Izobrazba: mag., dipl. ing. matematike


Diplomirani inženir matematike in magister računalniških znanosti ima 15 let delovnih izkušenj v informatiki in trženju, večinoma na področju telekomunikacij. Za generalnega direktorja SI.MOBILa je bil imenovan konec decembra leta 1997, ko je bila družba ustanovljena, in sicer za obdobje do pridobitve koncesije. Oktobra 1998 mu je nadzorni svet družbe krmilo SI.MOBILa poveril za mandatno dobo štirih let, 26. septembra 2002 pa so mu mandat podaljšali še za dve leti.

Dober mesec pred iztekom tega mandata je s položaja "odstopil" ter vodenje družbe prepustil Zoranu Thalerju, sam pa postal član nadzornega sveta družbe.

Od 16.5.2005 je bil član uprave Telekoma Slovenije, takrat je tudi odstopil s položaja člana nadzornega sveta družbe Si.mobil d.d.

Od 13.3.2006 je predsednik uprave Telekoma Slovenije. Na to mesto ga je NS imenoval po odstopu Liborja Vončine s tega mesta zaradi osebnih razlogov.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.