NIL predstavlja novo rešitev za poslovno komuniciranje – Cisco TelePresence
petek, 12. september 2008
NIL, vodilno slovensko podjetje na področju omrežnih komunikacij, v svojem demonstracijskem centru predstavlja novo rešitev za poslovno komuniciranje. Cisco TelePresence je komunikacijski sistem, ki bo tudi v Sloveniji zagotovo postal nepogrešljiv člen komuniciranja v poslovnem svetu. Namesto, da se bodo poslovneži odpravljali na dolge poti v oddaljene države, bodo to sedaj lahko storili že z uporabo avdio-videa sistema Cisco Telepresence kar iz lastnih prostorov. Obiskovalci NIL-ovega demo centra se lahko o tem prepričajo tudi sami in doživijo srečanje več oddaljenih lokacij v živo.  

Cisco TelePresenceCisco TelePresence je najsodobnejši in tehnično najbolj dovršen sistem za komuniciranje preko interneta, celo z več lokacijami hkrati. Združuje kvaliteten prostorski zvok, sliko visoke ločljivosti in preprosto uporabo saj se zveza vzpostavi enostavno, kot bi vzpostavili telefonski klic. Omogoča doživetje, kot bi se s sogovorniki pogovarjali v živo. Pomembna odlika tega sistema je, da zagotavlja občutek pravega osebnega stika, kar se kaže v sliki naravne velikosti udeležencev in neokrnjeni neverbalni komunikaciji med njimi.

Podjetje NIL je prvo podjetje v tem delu Evrope, ki je postavilo Cisco TelePresence v demonstracijske namene in ga tudi samo že uspešno uporablja. Kot edini slovenski Ciscov specializiran partner za tehnologijo TelePresence zagotavlja vrhunsko raven znanja po Ciscovih globalnih standardih in tako utrjuje položaj vodilnega slovenskega podjetja za omrežne komunikacije.

Sistem Cisco TelePresence vključuje namensko izdelano pisarniško opremo s plazma zasloni, kamerami, osvetlitvijo, zvočniki, mikrofoni in projekcijsko opremo. TelePresence 3000 in 3200 sta opremljena s posebej oblikovano konferenčno mizo. TelePresence 500 in 1000 pa je možno vključiti tudi v obstoječe pisarniško pohištvo.

  • Cisco TelePresence 3000 je večji sistem s tremi 65-palčnimi plazma zasloni in konferenčno mizo za 6 oseb. Namenjen je za sestanke več skupin in ga lahko namestimo v večino standardnih konferenčnih sob.
  • Cisco TelePresence 3200 je razširitev sistema 3000 in omogoča srečanja večjih skupin ali skupinska izobraževanja. Konferenčna miza ima dve vrsti sedežev in sprejme 18 udeležencev.
  • Cisco TelePresence 1000 je manjši sistem z enim 65-palčnim plazma zaslonom. Sistem je zasnovan za sestanke manjših skupin ali pogovore v dvoje. Kot samostojno enoto ga lahko namestimo v različna okolja, na primer v pisarne ali v običajne večnamenske konferenčne sobe.
  • Cisco TelePresence 500 je najmanjši sistem z enim 37-palčnim zaslonom in je namenjen osebni uporabi. Kljub svoji majhnosti ohranja vse prednosti komunikacije TelePresence v živo, ki zaposlenim omogoča zasebne sestanke ali možnost, da se s svojega delovnega mesta pridružijo skupinskim sestankom. Opremo lahko v pisarni namestimo na mizo, steno ali na tla s posebnim stojalom.

Sistem Cisco TelePresence je namenjen predvsem geografsko razpršenim poslovnim okoljem, ki si s to rešitvijo pomembno zmanjšujejo stroške potovanj in povečujejo prihodke z večjo učinkovitostjo in odzivnostjo. Tu pa lahko dodamo še skrb za okolje, saj z zmanjšanjem uporabe prevoznih sredstev, zmanjšujemo tudi onesnaževanje okolja. Nedvomno bo s časom svoje mesto ta rešitev našla tudi v domovih, podobno kot se je to zgodilo v preteklosti z večino uspešnih komunikacijskih orodij.

NIL sicer ni le integrator velikih omrežij, temveč skoraj polovico prometa ustvari z izobraževanjem o tehnologijah komunikacij s protokolom IP. Pri tem uporablja najsodobnejše tehnologije učenja na daljavo preko interneta.

Pri NIL-u je trenutno zaposlenih več kot 70 strokovnjakov z različnih področij, večinoma s področja omrežnih komunikacij. NIL ima kar 14 certificiranih strokovnjakov z najuglednejšim nazivom v tej branži - CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) in 23 certificiranih inštruktorjev z nazivom CCSI (Certified Cisco Systems Instructor).
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.