Željko Puljić prevzel vodenje podjetja Iskratel
sreda, 01. februar 2012
Andrej Polenec, dosedanji glavni direktor podjetja Iskratel, s 1. februarjem 2012 po skoraj petindvajsetih letih predaja vodenje podjetja Željku Puljiću.
Andrej Polenec je prevzel vodenje tedanje Iskre Telematike po prihodu iz Francije, kjer je nekaj let vodil  podjetje Iskra France. Leta 1989 je uspešno vodil pogajanja za ustanovitev mešanega podjetja Iskratel v lasti slovenskih partnerjev in podjetja Siemens. Polenec ostaja še naprej aktiven v podjetju kot svetovalec uprave ter predsedujoči in član nadzornih organov podjetij v skupini Iskratel.

S 1. februarjem 2012 funkcijo glavnega direktorja prevzema Željko Puljić, ki je od leta 1984 v Iskri Telematiki in kasneje v Iskratelu vodil razvoj programske opreme za Siemens in sodeloval v vodstvu podjetja. Po koncu mandata v upravi Telekoma Slovenije je prevzel mesto člana uprave za razvoj in produktno vodenje.

Iskratel je danes samostojno visokotehnološko podjetje, ki bo tudi v prihodnje svoje razvojne načrte za produkte in rešitve, razvite na osnovi lastne blagovne znamke SI3000, usmerjalo v še večjo stabilnost družbe in krepitev tržnega potenciala. Ob dosedanji tradicionalno uspešni prisotnosti na trgih Vzhodne Evrope Iskratel širi poslovanje in povečuje vlaganja tudi na zahodnoevropskih trgih in določenih trgih tretjega sveta.
 
Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.