Širokopasovni usmerjevalnik za male pisarne
Level One
torek, 11. junij 2002
Za vse, ki želite povezati prek širokopasovnega dostopa več računalnikov je podjetje LevelOne predstavilo 4-portni Broadband Router se ima štiri 10/100Mbps priključke za računalnike lokalnega omrežja, ki jih preko te naprave in ADSL ali kabelskega modema povežemo v internet. Usmerjevalnik pozna tudi protokol DHCP, ki nam olajša delo pri postavljanju lokalnega omrežja, saj nam vse IP številke dodeli sam. Vgrajena paralelna vrata nam omogočajo neposreden priklop tiskalnika, ki je razpoložljiv vsem uporabnikom lokalnega omrežja, tako da se usmerjevalnik obnaša tudi kot tiskalniški strežnik. Za povprečen nivo varnosti poskrbi protokol NAT (Network Address Translation), ki skriva vse lokalne IP številke pred ostalimi omrežji, na primer internetom in tako preprečuje vdore na točno določene cilje. NAT se obnaša popolnoma isto kot protokol IP Masquarading, ki je bolj poznan pod operacijskim sistemom Linux. Odlika strojne rešitve usmerjevalnika je predvsem v preprostosti uporabe, saj vse nastavitve nastavljamo preko kateregakoli nanj priključenega računalnika s pomočjo internet brkljalnika. Seveda lahko za dostop do nastavitev usmerjevalnika določimo geslo in tako spreminjanje nastavitev dopustimo le pooblaščenim osebam.
Zelo privlačna je tudi cena, ki brez dajatev znaša dobrih 42.000 SIT, ki v marsikaterem primeru upraviči nakup v primerjavi s navadnim računalnikom in programsko rešitvijo usmerjanja. Slednja se v večini primerov izkaže kot dražja, predvsem pa zahtevnejša alternativa, ki ji povprečen uporabnik pogosto ni kos.
Vir: Digital Data Communications
 
< Nazaj

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.