Debiključ – nadzor stroškov mobilne telefonije
Debitel
ponedeljek, 21. oktober 2002
Debitel je uvedel novo storitev Debiključ, ki omogoča zaporo vseh odhodnih storitev in gostovanja , ko uporabnik doseže postavljeni limit, sprosti pa se prvega dne naslednjega meseca ali prej na posebno zahtevo naročnika. Vklop storitve je brezplačen, vendar se je treba nanjo naročiti. Storitev Debiključ je nadgradnja sistema osebnih limitov, ki je doslej uporabnike obveščal o prekoračitvi določenega osebnega mesečnega limita. Debitelovi uporabniki lahko odslej pri naročilu osebnega limita izberejo tudi zaporo vseh odhodnih storitev, ki povzročajo stroške. Mednje sodijo vsi odhodni klici, podatkovne povezave, SMS, MMS nakupi z mobilnim telefonom in vse storitve v mednarodnem gostovanju. Ob presežku določenega mesečnega zneska je za uporabnika torej mogoč le sprejem klicev in kratkih sporočil v domačem omrežju ter klic v sili na številko 112.
Debiključ pomeni začasno zaporo v tekočem mesecu, ki se aktivira v trenutku, ko uporabnik doseže postavljeni limit. Prekoračitev osebnega limita se nadzoruje enkrat dnevno, glede na vsoto porabe do vključno prejšnjega dne do 24,00. Po prekoračitvi limita prejme naročnik limita obvestilo o prekoračitvi na izbrani način in izbrani naslov (SMS, e-pošta), uporabnik GSM številke pa SMS sporočilo o izvedeni zapori. Zapora se sprosti prvega dne naslednjega meseca ali prej na posebno zahtevo naročnika.
Storitev je predvsem zanimiva za starše, ki želijo nadzirati otrokovo porabo, in za podjetja, ki želijo omejiti porabo svojih delavcev. Vklop storitve je brezplačen, vendar se je potrebno nanjo naročiti. Naročniki to lahko storijo s klicem na številko 041 400 100 ali tako, da izpolnijo poseben obrazec, ki je na voljo pri pooblaščenih posrednikih Debitela in na spletni strani www.debitel.si ter ga pošljejo po pošti ali po faksu na Debitel. Naročilo limita je mogoče opraviti tudi prek Debineta. Sprememba želenega limita enkrat mesečno je brezplačna, vsaka nadaljnja sprememba limita v tekočem mesecu pa znaša 300 SIT vključno z DDV.
Vir: Debitel
 
Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.