Brezžična lokalna omrežja 44 Mbps
Level One
ponedeljek, 10. marec 2003
Če smo pri klasičnih ožičenih računalniških omrežjih že vajeni hitrosti 100Mbps in več, smo pri brezžičnih še vedno praviloma omejeni na 11Mbps. Na trg pa že prihajajo naprave, ki zmorejo še enkrat višje prenose, to je 22Mbps. Podjetje Digital Data Communications je tako tudi na slovenskih prodajnih policah predstavilo tri tovrstne naprave blagovne znamke LevelOne, pri slovenski podružnici DDC pa napovedujejo skorajšnjo brezplačno programsko nadgradnjo na 44Mbps (4x11Mbps). Nova LevelOne brezžična točka dostopa (access point) WAP-0002 Nova LevelOne brezžična točka dostopa (access point) in PCI omrežna kartica za osebne računalnike, se od »počasnejših« sorodnikov razlikujeta predvsem po zunanji anteni, ki je predhodniki niso imeli, saj je le-ta bila vgrajena v samem ohišju, enako kot pri novem PCMCIA vmesniku za prenosne računalnike. Vse tri nove naprave ustrezajo standardu 802.11b, zato brez težav delujejo tudi v kombinaciji z 11Mbps napravami in delujejo na isti radijski frekvenci, to je 2.4GHz. Nove LevelOne brezžicne naprave pa zagotavljajo večjo varnost pred vdori v brezžična omrežja, saj poleg 64 in 128-bitnega podpirajo tudi 256-bitno šifriranje WEP (Wired Equivalent Privacy).

Točka dostopa LevelOne WAP-0002 ima dve nastavljivi anteni, kar poveča domet in hitrosti pretoka podatkov najbolj oddaljenim odjemalcem. V točko dostopa je vgrajen DHCP strežnik (dinamično samodejno dodeljevanje IP naslovov), krmilimo pa jo preko spletnega nadzornega programa.

S krepitvijo ponudbe hitrejših LevelOne brezžičnih rešitev so se cene počasnejših prepolovile, 22Mbps proizvodi pa se bodo umestili v cenovni razred, ki je doslej veljal za 11Mbps izdelke.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.