Ericsson in Sony podpisala pismo o nameri
Ericsson
torek, 24. april 2001
Ericsson in Sony sta danes skupaj sporočila, da sta podpisala pismo o nameri s katerim potrujeta namen ustanovitve novega podjetja, ki bo zajel oddelke mobilnih telefonov iz obeh podjetij. Novo podjetje se bo imenovalo Sony Ericsson Mobile Communications in bo v enakih deležih last Ericssona in Sonyja. Podjetje bo gradilo na vodilnem znanju Ericssona na področju telekomunikacij in Sonyjevem vodilnem znanju na področju zabavne elektronike. Podjetje naj bi začelo poslovati s 1. oktobrom letošnjega leta, a točen datum ostaja nedorečen do končne sklenitve posla in preverjanja pri raznih regulatornih organih.
“Z združenjem komplementarnih moči podjetij Ericsson in Sony ima novo podjetje izhodišče, da postane vodilni svetovni igralec v telekomunikacijah v času, ko se industrija vse bolj giblje v področje mobilnega Interneta,” je dejal Kurt Hellström, predsednik in izvršni direktor podjetja Ericsson.
Predsednik in vodja poslovanja korporacije Sony, Kunitake Ando, je izjavil:“Dejavnost mobilne telefonije se hitro giblje proti multimedijskim komunikacijam in kaže, da bo v naslednjih letih še močno rasla. Na milijone strank bo potrebovalo mobilne terminale, zmožne prenašati bogato vsebino, kot npr. filme, podobe in igre, gladko in brez napora, ne glede na to, kje se nahajajo. Za nas je sodelovanje z Ericssonom, nespornim voditeljem na področju globalnih telekomunikacij, pomembno pri ustvarjanju povsod navzočega zmogljivega omrežja, ki je vedno povezano, dostopno in interaktivno.”
Globalno združeno vodstvo mešanega podjetja bo imelo sedež v Londonu, vodil pa ga bo namestnik generalnega direktorja korporacije Sony Katsumi Ihara, ki bo imenovan za predsednika mešane družbe. Kurt Hellström, predsednik in glavni direktor Ericssona, bo imenovan za predsednika upravnega odbora. Jan Wäreby, predsednik Ericssonovega oddelka proizvodov za široko porabo, bo prevzel vlogo namestnika generalnega direktorja mešane družbe.
Nova družba bo sicer upoštevala obstoječo ponudbo proizvodov znamk Ericsson in Sony, hkrati pa bo za svojo prihodnjo paleto proizvodov ustvarila novo in pomembno blagovno znamko. Ericssonovi sedanji proizvodni partnerji in Sonyjevi proizvodni obrati bodo še naprej po vsem svetu izdelovali sedanje in prihodnje proizvode. Ericssonova enota Mobile Technology Platform bo ostala ločena organizacijska enota in bo novo družbo oskrbovala z najkakovostnejšo tehnologijo.
  • Ericsson Press Releases, Ericsson and Sony to create world leader in mobile phones
  • STA/SMS, Ericsson in Sony bosta sodelovala
  •  
    < Nazaj   Naprej >

    Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.