Telekom Slovenije


Telekom Slovenije pridobil 300 milijonov evrov svežega denarja
Telekom Slovenije
petek, 11. december 2009

Telekom Slovenije je po načrtovanih in opravljenih predstavitvah družbe evropskim vlagateljem včeraj že uspešno zaključil pretekli teden napovedano izdajo obveznic. 

Skupna vrednost izdanih obveznic je 300 milijonov evrov, njihova dospelost pa 7 let. Kot so v Telekomu Slovenije že napovedali, izdaja obveznic ne predstavlja novega zadolževanja družbe, temveč bo v celoti uporabljena za ugodnejše financiranje obstoječih obveznosti.

Več...
 
Dušan Mitič predsednik upravnega odbora Cosmofona
Telekom Slovenije
torek, 26. maj 2009
Skupščina makedonskega mobilnega operaterja Cosmofon je danes imenovala nov upravni odbor družbe. V njem so Dušan Mitič kot predsednik ter dr. Filip Ogris-Martič, Boštjan Kralj, Dejan Kalinikov in Olivier Poncin, ki je bil imenovan za glavnega izvršnega direktorja. Skupščina družbe se je sestala, potem ko je Telekom Slovenije konec marca podpisal pogodbo o nakupu Cosmofona in aprila dobil soglasje makedonskega urada za varstvo konkurence za prevzem. Spremembe v vodstvu družbe so bile pričakovane in v skladu z uveljavljeno poslovno prakso.
Več...
 
Telekom Slovenije uspel v Makedoniji
Telekom Slovenije
ponedeljek, 30. marec 2009
predsednik uprave Telekoma Slovenije in Michael Tsamaz, namestnik glavnega izvršnega direktorja Cosmote GroupTelekom Slovenije je danes s Cosmote in Germanos SA podpisal pogodbo o nakupu 100-odstotnega deleža družbe Cosmofon Mobile Telecommunications AD Skopje in in 100-odstotni delež v družbi Germanos Telecom AD Skopje (GTS). Skupna vrednost transakcije znaša 190 milijonov evrov.

Pogodbo o nakupu oz. prodaji sta podpisala mag. Bojan Dremelj, predsednik uprave Telekoma Slovenije in Michael Tsamaz, namestnik glavnega izvršnega direktorja Cosmote Group.

Več...
 
Telekom Slovenije oddal zavezujočo ponudbo za nakup makedonskega Cosmofona
Telekom Slovenije
četrtek, 12. marec 2009

CosmofonTelekom Slovenije je danes v Atenah oddal zavezujočo ponudbo za nakup 100-odstotnega deleža Cosmofona, drugega največjega ponudnika mobilne telefonije v Makedoniji. Telekom Slovenije, ki sodi med tri najbolj uveljavljene telekomunikacijske operaterje v jugovzhodni Evropi, tako nadaljuje z uresničevanjem svoje širitvene strategije.

Več...
 
Hitro v Mercator po imenik?
Telekom Slovenije
sreda, 05. november 2008
Knjige TIS bodo letos prvič po letu 2001 brezplačne.Novi Telefonski imenik Slovenije 2009 (TIS), je v vseh različicah izšel danes, 5. novembra. Knjižna oblika imenika je na voljo v 62 večjih trgovinah Mercatorja po Sloveniji. Letos knjig Telefonskega imenika Slovenije ne bo več mogoče kupiti, saj so brezplačne. Po novem pa je v celoti brezplačno tudi iskanje po spletnem TISu, ki več ne omejuje prikaza rezultatov. TIS na spletu oz. spletna stran tis.telekom.si je ena najbolj obiskanih spletnih strani v Sloveniji, katere nastavitve si je mogoče z enostavnim brezplačnim registriranjem tudi personalizirati; najbolj zahtevnim uporabnikom pa ponuja plačljiv nivo tudi uporabo naprednih orodij, zlasti zanimivih za poslovne uporabnike. Izpostaviti je treba še eno pomembno novost: z novim TISom so vsa slovenska podjetja dobila vsak svojo spletno stran s svojim spletnim naslovom, s katerim se lahko predstavijo javnosti in svojim strankam.
Več...
 
E-račun: Pilotski projekt Abanke in Telekoma Slovenije
Telekom Slovenije
sreda, 15. oktober 2008
Ivan Janc, razvojni tehnolog; Abanka Vipa d.d., Vanja Jeraj Markoja, izvršna direktorica Področja komercialnega bančništva; Abanka Vipa d.d., Tomaž Kraškovic, direktor Sektorja za finance; Telekom Slovenije d.d., dr. Timotej Kodek; Avtenta.si d.o.o. (Foto: Barbara Zajc)Skupina Telekom Slovenije in Abanka sta na današnjem posvetu poslovnih partnerjev predstavila skupen pilotski projekt e-račun. Ta lahko zanesljivo in učinkovito nadomesti klasično poslovanje z računi v papirni obliki. Abanka je v slovenskem prostoru vodilna banka na področju implementacije sistema izmenjave e-računov. Skupina Telekom Slovenije, kot napredno tehnološko podjetje, pa je med prvimi izmed večjih poslovnih sistemov, ki izdaja in prejema račune v elektronski obliki.
Več...
 
Finančna kriza ima le majhen vpliv na poslovanje Skupine Telekom Slovenije
Telekom Slovenije
ponedeljek, 13. oktober 2008
Na dogajanja na svetovnih finančnih trgih, strme padcev tečajev vrednostnih papirjev in bojazen, kako bo finančna kriza, ki je nastopila, vplivala na poslovanje in vrednost delnice družbe, so se odzvali tudi v Telekomu Slovenije. Na dogajanja na svetovnih finančnih trgih, strme padcev tečajev vrednostnih papirjev in bojazen, kako bo finančna kriza, ki je nastopila, vplivala na poslovanje in vrednost delnice družbe, so se odzvali tudi v Telekomu Slovenije. Poudarjajo, da je Telekom Slovenije je močno regionalno podjetje z jasno zastavljeno poslovno strategijo, ki jo dosledno uresničuje v vseh segmentih poslovanja. Ostajajo stabilno podjetje z visoko finančno močjo in stabilnim denarnim tokom. Njihove strateške investicije v širitev so dolgoročno naravnane, zadolženost podjetja je sorazmerno nizka, obstoječa posojila so ustrezno zavarovana proti obrestnemu tveganju, naložbe v finančni sektor pa so zanemarljive.
Več...
 
Velike spremembe Telefonskega imenika Slovenije v knjižni obliki 2009
Telekom Slovenije
petek, 10. oktober 2008

Letos knjig Telefonskega imenika Slovenije ne bo več mogoče kupiti, saj bodo te brezplačne. Novi Telefonski imenik Slovenije 2009 (TIS), ki v vseh različicah izide 5. novembra, prinaša velike spremembe v svojem knjižnem delu. Novi imenik bo razdeljen na tri knjige, v katerih bodo združeni podatki o telefonskih naročnikih vseh operaterjev v Sloveniji. V času prednaročniške akcije si lahko posamezniki zagotovijo svoj izvod, pri čemer pa morajo kriti del stroškov pošiljanja knjig.

Od 5. do 21. novembra oz. do takrat, ko bodo zaloge knjig pošle, bo lahko vsak prevzel svojo področnokodno knjigo TIS-a v eni od 62 večjih živilskih prodajalnah Mercatorja po Sloveniji.

Več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 8 od 252

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.