Dopolnjena odločba o cenah medomrežne povezave med Telekomom in Incotelom
Incotel
torek, 05. junij 2001
Ker se Telekom Slovenije in Incotel nista uspela dogovoriti o ceni medomrežne povezave, je ministrstvo 31. maja 2001 izdalo dopolnilno odločbo o medomrežni povezavi med Telekomom in Incotelom v kateri je MID določil cene medomrežne povezave. Ministrstvo za informacijsko družbo je 30. marca 2001 izdalo odločbo o medomrežnem povezovanju za opravljanje storitev - prenosa telekomunikacijskega prometa preko VoIP protokola - mednarodni telefonski promet, s katero je Telekomu naložilo, da mora omogočiti to vrsto storitve.
V dopolnjeni odločbi z dne 31. maja 2001 je MID določil cene medomrežne povezave:
  • za klice od točke centrale Incotel-a do lokalne številke uporabnika po javnem omrežju PSTN za minuto opravljenega prometa je 3,20 tolarja brez DDV
  • za klice iz javnega omrežja PSTN na vhodno številko Incotel-a za minuto opravljenega prometa je 3,20 tolarja brez DDV
  • za naročnino in priključnino je 100% cena iz cenika Telekoma.
    Ker zaenkrat še nimamo podzakonskega akta na osnovi novega Zakona o telekomunikacijah, so se v MID, "v skladu s priporočilom Komisije Evropske skupnosti, oprli na "najboljšo trenutno prakso" za medomrežno povezovanje, ki določa ceno med 0,8 in 1,5 euro-centov", kar je na dan odločanja znašalo med 1,70 tolarja in 3,20 tolarja. V skladu z direktivo 97/33/EC o medomrežni povezavi, je cena medomrežne povezave transparentna in stroškovno naravnana. Tako zagotavlja MID.
  •  
    < Nazaj   Naprej >

    Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.