Nova pravila za registracijo domen v .si - dan pozneje
ARNES
četrtek, 25. januar 2001
Žiga Turk dan po sredinem seminarju na temo "Nova pravila za registracijo domen v .si" ocenjuje:"Debata ni bila slaba in prav zanimivo (in prijetno) je bilo udeležence (in udeleženke) te konference videti v živo."
Bolj ali manj smo ostali vsak na svojem bregu, verjetno pa se strinjamo:
  • da je .si skupno dobro Slovenije
  • da je treba najti temu ustrezno rešitev "Žal se je večina argumentov vrtela okrog tega, kako bi uredili, da ne bi imel sosed preveč krav, če se vendarle ve, da da ena krava za eno družino čisto dovolj mleka.
    Čudi me tudi, da se Arnes, kjer so sami bistri, mladi, razgledani ljudje, v teh stvareh tako počasi obrača. Menda je največ problemov okrog registracije imen blagovnih znamk in časopisov - ne vidim vzroka, da Arnes že (dobesedno) jutri ne spremeni pravil tako, da:
  • dovoli registracijo vseh v Sloveniji registriranih blagovnih znamk
  • občinam dovoli še registracijo vseh imen občin (če ni že)
  • drugim lokalnim skupnostim se dovoli registracijo vseh imen krajev (v primeru prekrivanja po načelu kdor prej pride prej melje).
    Za to večmesečna razprava ni potrebna, ker se upravičenec izkaže z dokumentom - če ni registriral znamke v Sloveniji, ga bo to pač prislilo, da jo bo. Imena časopisov in medijev - tudi - če je to blagovna znamka - carta.si tudi, če se v Sloveniji registrira kot blagovna znamka. S tem se da tudi prednost dostopa do teh imen, če bi se Arnes kasneje le odločil za popolno sprostitev."
    Diskusija na to temo: news://news.arnes.si/si.org.domene
  •  
    < Nazaj   Naprej >

    Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.