Adolf Zupan
Kdo je kdo
Adolf Zupan


Funkcija: Državni svetnik, podžupan Novega Mesta in predsednik uprave Zavarovalnice Tilia
Izobrazba: magister pravnih znanosti


Adolf Zupan, rojen 21.10.1953 v Poljanah pri Mirni Peči. Svojo poklicno pot je začel kot pomočnik komandirja na Prometni postaji milice Novo mesto, nato pomočnik direktorja Cestnega podjetja Novo mesto, član in predsednik Izvršnega sveta Občine Novo mesto, direktor Javnega podjetja Komunala Novo mesto, pomočnik generalnega direktorja PTT podjetja Slovenije.

Od leta 1993 je bil direktor tedanje PTT Slovenija, po ločitvi Pošte in Telekoma Slovenije leta 1995 pa je prevzel mesto generalnega direktorja Telekoma Slovenije. Leta 1998 ga je na tem položaju zamenjal Peter Tevž.

Zupan je ostal zaposlen v družbi, kot svetovalec uprave. Oktobra leta 2001, ga je nadzorni svet z enotno podporo delavcev na javnem razpisu izbral izmed petih kandidatov za predsednika uprave družbe.

Postopek in razpis sta bila pozneje razveljavljena.

Od septembra 2002 je predsednik Uprave Zavarovalnice Tilia d.d. Novo mesto.

 
< Nazaj   Naprej >

Borza

Telekom Slovenije (TLSG)
Sprememba: %
Enotni tečaj: €
Ponudba: €
Povpraševanje: €
Promet: €

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.