Nikolaj Simič
Kdo je kdo
Nikolaj Simič


Funkcija: ?
Izobrazba: univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike


Vlada je 13. septembra 2001 za direktorja Agencije za telekomunikacije in radiodifuzijo imenovala Nikolaja Simiča, univerzitetnega diplomiranega inženirja elektrotehnike, ki je bil med drugim zaposlen na Institutu Jožef Stefan kot asistent razvijalec, v letih 1975-1983 je bil vodja oddelka za mikroelektroniko v Iskri Elektrozveze, v letih 1983-1990 je bil vodja podatkovnih komunikacij v Iskri Telematiki, od leta 1990 pa je zaposlen v podjetju Pro com kot vodja tehnične službe. Obiskoval je tudi mednarodne seminarje s področja načrtovanja LSI vezij, s področja tehnologije ISDN ter s področja načrtovanja telekomunikacijskih omrežjih in specialnih omrežij in je član organizacijskega odbora telekomunikacijske sekcije Elektrotehniške zveze Slovenije (VITEL) ter soavtor dokumenta Razvoj telekomunikacij z vidika približevanja Evropski uniji.

Vlada RS je na dopisni seji 21. januarja 2005 sprejela odlok o sporazumni razrešitvi direktorja agencije Nikolaja Simiča in na mesto vršilca dolžnosti direktorja agencije imenovala mag. Tomaža Simoniča. Primopredajo poslov sta opravila 24. januarja 2005.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.