Libor Vončina
Kdo je kdo
Libor Vončina

Libor Vončina

Funkcija: izvršni direktor (CEO) belgijskega mobilnega operaterja BASE
Izobrazba:
 univerzitetni diplomirani elektroinženir


od 1.2.2004 član uprave Telekoma Slovenije
18.2.2004 evidentiran kot kandidat za predsednika uprave Telekoma Slovenije
1.3.2004 potrjen kot predsednik uprave Telekoma Slovenije
13.3.2006 odstopil z mesta predsednika uprave Telekoma Slovenije iz osebnih razlogov, NS ga bo zaradi zaslug predlagal skupščini za člana nadzornega sveta

15.11.2006 Nizozemski KPN objavi, da je Vončino imenoval za izvršnega direktorja belgijskega mobilnega operaterja BASE


Na Mednarodnem inštitutu za razvoj menedžmenta v Lousanni v Švici si je pridobil naziv MBA. V svoji poklicni karieri je opravljal številna odgovorna dela s področja prodaje, storitev, marketinga, raziskav in razvoja. Zaposlen je bil v IBM-ju, Intertradu ITS, Iskri Avtomatiki, Inštitutu za raziskave in razvoj. Leta 1996 se je zaposlil v dunajski izpostavi Lucent Technologies, kjer je bil regionalni direktor za srednjo in vzhodno Evropo. Dve leti kasneje je postal vodilni operativni uradnik (COO) za Evropo, Srednji Vzhod in Afriko. Kot podpredsednik za Zahodno Evropo v družbi Avaya, ki je nastala iz Lucent Technologies, je vodil posle v Skandinaviji, baltskih državah, Nizozemski, Belgiji, Luksemburgu, Španiji in na Portugalskem. Od septembra 2001 do decembra 2003 je bil v Avayi podpredsednik za storitve za območje Evrope, Srednjega Vzhoda in Afrike. Odgovoren je bil za oblikovanje, implementacijo, vzdrževanje in upravljanje nekaterih največjih konvergenčnih omrežij na tem območju.

Konec decembra 2003 ga je nadzorni svet Telekoma Slovenije (katerega član je bil) imenoval za 4. člana uprave in hkrati razrešil Antona Majzlja ter Mirana Krambergerja.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.