Borut Štrukelj
Kdo je kdo
Borut Štrukelj

Funkcija: dekan Fakultete za farmacijo, kandidat za nadzorni svet Telekoma Slovenije
Izobrazba: prof. dr. mag. farm.


Borut Štrukelj je dekan na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani, kjer vodi programsko skupino za farmacevtsko biotehnologijo in vodja skupine za rastlinsko molekularno biologijo na Institutu Jožef Stefan.
Podoktorsko se je izpopolnjeval na Institutu za rastlinsko molekularno biologijo (CPRO-DLO, PRI Wageningen), v Wageningenu na Nizozemskem. Je soavtor večih svetovnih patentnih prijav in enega patenta na področju transgenih rastlin in avtor več kot 100 znanstvenih in strokovnih člankov, od tega čez 60 v pomembnih mednarodnih znanstvenih revijah.

Prof. Dr. Štrukelj je član večih svetovnih, evropskih in slovenskih združenj s področja farmacije in molekularne biologije. Leta 1991 je za raziskovalne dosežke dobil nagrado Kidirčevega sklada, leta 1996 pa mu je evropska molekularno-biološka organizacija (EMBO) podelila štipendijo za podoktrosko izpopolnjevanje. Od leta 1996 deluje kot izvedenec v Evropski farmakopeji (Strassbourg) v skupini za farmacevtske biomolekule, ter kot izvedenec pri Agenciji za evalvacijo zdravil (EMEA). Je član ekspertne skupine na Evropski farmakopeji v Strassbourgu, svetovalec direktorja Kemomed d.o.o. in solastnik podjetja Arika d.o.o.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.