Ericsson prijazen do narave
Ericsson
torek, 11. december 2001
Ericsson je kot prvo podjetje na svetu za svoj sistem ravnanja z okoljem včeraj pridobil globalni certifikat ISO 14001, ki mu ga je podelil Britanski institut za standardizacijo (British Standards Institute). Gre za prvi primer podelitve certifikata ISO 14001, ki zajema Ericssonovo poslovanje po vsem svetu, tako proizvodne kot neproizvodne dejavnosti, so sporočili iz tega podjetja. ISO 14001 je mednarodno priznani standard za sisteme ravnanja z okoljem. »Sistem ravnanja z okoljem smo razvili tako, da lahko jasno opredelimo vplive na okolje, zastavimo cilje in svoje poslovanje prilagajamo tem ciljem,« je povedal Lars Göran Bernau, direktor za trajnost in okolje pri Ericssonu. »To vodstvu zagotavlja ključne informacije, ki se ne navezujejo na nobeno specifično organizacijsko strukturo.«
Leta 1999 so se pri Ericssonu odločili za razširitev obsega sistemov za ravnanje z okoljem na svetovno raven in tako globalno pokrili vse svoje dejavnosti, tako proizvodne kot neproizvodne. Določili so, da lahko pravi prispevki podjetja v odnosu do okolja izvirajo le iz vključevanja in predanosti vseh zaposlenih.
»Ericssonu čestitamo za ta dosežek, ki pomeni prvi globalni certifikat ISO 14001, ki smo ga podelili pri BSI. Certifikat potrjuje Ericssonovo predanost neprestanemu izboljševanju načina upravljanja z okoljskimi vprašanji ter sistemskemu in trajnostnemu izboljševanju,« je povedal Nick Moy, direktor BSI Global Quality Services.
• Vir: Ericsson
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.