SiOL s Telekomom postopno odpira pipe
SiOL
četrtek, 05. september 2002
Po tem, ko je SiOL s prvim septembrom začel novim naročnikom ADSL-a ponujati dva paketa, standardnega in komfortnega, naj bi obstoječi uporabniki pričeli uživati podvojene hitrosti. Nekateri uporabniki so nam potožili, da razlike ne občutijo, zato smo za odgovor poprosili predstavnike SiOL-a. Odgovor pravi, da Telekom Slovenije preklaplja obstoječe naročnike v ADSL vozliščih (DSLAM-ih) na večje hitrosti DSLAM po DSLAM-u, kar je zamudno, zato predvidevajo, da bodo obstoječi naročniki preklopljeni do konca meseca.
Trenutno je delujočih 143 DSLAM-ov. DSLAM-i se preklapljajo od največjega proti najmanjšemu, tako da bi kar največjemu številu naročnikov omogočili sprejemanje podatkov z megabitno hitrostjo.
Upamo, da vas bo odgovor potolažil ter vam želimo, da ste priključeni na enega večjih DSLAM-ov in boste prišli na vrsto kar najhitreje. Zaposlenim na Telekomu pa želimo, da bi jim to "zamudno" spreminjanje konfiguracij olajšal centraliziran upravljalski sistem, ki bo še kako potreben, ko bo uporabnikov mnogo več kot 1X.000.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.