Ericsson, Agere in Proxim družno na področju omrežij WLAN
Ericsson
torek, 29. oktober 2002
Ericsson je sklenil strateško partnerstvo s podjetjema Agere in Proxim za skupni razvoj in oskrbovanje telekomunikacijskih operaterjev s celovitimi rešitvami za dostop do brezžičnih lokalnih omrežij (WLAN ali Wi-Fi). Lokalni dostop do hitrega prenosa podatkov je za uporabnike prenosnih računalnikov in dlančnikov vse bolj nepogrešljiva storitev. Pri Ericssonu so prepričani, da je združevanje notranjih (indoor) in javnih brezžičnih lokalnih omrežij (WLAN) z mobilnimi omrežji druge in tretje generacije mobilne telefonije zmagoviti poslovni koncept prihodnosti.
Edinstvena kombinacija Ericssona, Agere in Proxima, treh nespornih vodilnih podjetij na področju tehnologije WLAN in mobilnih sistemov, bo mobilnim operaterjem zagotovila vodilno moč na tem hitro rastočem trgu. Novo partnerstvo prinaša ugodnosti tako za mobilne operaterje kot za končne uporabnike. Ericssonov Mobile Operator WLAN omogoča operaterjem združevanje brezžičnih lokalnih omrežij (WLAN) z njihovim obstoječim poslovanjem na področju druge in tretje generacije mobilne telefonije.
»Operaterji lahko z združevanjem različnih odlik WLAN in mobilnih tehnologij svojim kupcem ponudijo pakete storitev z dodano vrednostjo,« je povedal Torbjörn Nilsson, podpredsednik marketinškega in strateškega poslovnega razvoja pri Ericssonu. »In glede na dejstvo, da rešitve temeljijo na standardni tehnologiji SIM-kartic za mobilne telefone, bo uporaba javnega brezžičnega lokalnega omrežja enostavna, kot je enostavna uporaba mobilnega telefona.«
Za končne uporabnike je prednost predvsem v uporabi WLAN na vstopnih točkah (hot-spots) in v možnostih preklapljanja med mobilnim in WLAN omrežjem. To je del Ericssonovega koncepta »Always best connected« (»Vedno najbolje povezan«). Končnim uporabnikom je zagotovljena tudi enostavnejša uporaba, večja varnost in stroškovni nadzor na podlagi enotnega zaračunavanja.
Ericsson bo svoje rešitve, temelječe na odprtih standardih, prilagajal različnim nastajajočim potrebam operaterjev fiksne in mobilne telefonije. Vključevale bodo vse potrebne komponente, kot so 802.11b moduli, softverska in SIM tehnologija (dobavljalo jo bo podjetje Agere), z 802.11 skladne vstopne točke za frekvenčni pas 2,4 in 5 GHz (dobavljalo jih bo podjetje Proxim) in z IETF/3GPP skladni identifikacijski strežniki (dobavljal jih bo Ericsson).
Vir: Ericsson
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.