Linux in Java v mobilniku
Motorola
ponedeljek, 10. marec 2003
Motorola je s predstavitvijo svojega najnovejšega prenosnega telefona naredila velik korak naprej. A760, kot so model poimenovali, je prvi prenosni telefon, ki združuje operacijski sistem Linux in tehnologijo Java z kompletno multimedijsko funkcionalnostjo, kakršno poznamo pri dlančnikih (PDA). Telefon ponuja uporabniku vso svobodo in zmogljivosti, ki jo ponuja operacijski sistem na podlagi odprte kode (Open Source). Razvijalci mobilne programske opreme bodo lahko s pomočjo Jave enostavno razvijali vedno nove aplikacije in vsebine, od zabavnih iger, do orodij, za pomoč pri vsakdanjem delu za poslovneže in zahtevne uporabnike. Motorola si je zadala cilj postaviti Linux za osnovni steber programske usmeritve pri mobilnih telefonih. A760 je prvi model, ki podpira to usmeritev in mu bodo sledili tudi drugi.
Motorola A760 združuje prednosti mobilnega telefona, osebnega digitalnega organizatorja, digitalnega fotoaparata, predvajalnika MP3 glasbe in videa. Omogoča dostop do interneta in omogoča vključevanje v brezžična lokalna omrežja s tehnologijo Bluetooth. Vse skupaj je lično zapakirano v privlačno ohišje z zelo kvalitetnim barvnim, na dotik občutljivim, zaslonom. Vse to odlikuje Motorolo A760 pri upravljanju s podatki, v komunikacijskih storitvah in prilagodljivosti okolju, ki jo potrebuje mobilni uporabnik današnjega časa. A760 je poseben prav zato, ker predstavlja eno izmed najbolj odprtih in fleksibilnih programskih platform, ki bo k razvoju spodbudila kar največje število zunanjih partnerjev.
Motorolo A760 lahko povežete s svojim osebnim ali prenosnim računalnikov na več načinov. Preko Bluetootha, preko varne OTR (Over The Air) povezave, infra rdečega vmesnika ali klasično preko USB kabla. Na ta način lahko uskladite pomembne podatke med telefonom in računalnikom, si prenesete v telefon priljubljeno glasbo ali v računalnik slike, ki ste jih posneli z vdelanim digitalnim fotoaparatom. A760 bo prišel na trg še letos, najprej pa se ga bodo lahko razveselili kupci v azijsko-pacifiški regiji.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.