Nova Ericssonova vodstvena ekipa
Ericsson
torek, 18. marec 2003
V Ericssonu so včeraj za svojega izvršnega podpredsednika in namestnika predsednika uprave imenovali Per-Arneja Sandströma, za svojega glavnega finančnega direktorja in izvršnega podpredsednika pa Karl-Henrika Sundströma. Per-Arne Sandström in Karl-Henrik Sundström bosta skupaj z novim Ericssonovim predsednikom in glavnim izvršnim direktorjem Carl-Henrikom Svanbergom oblikovala novo vodstveno ekipo skupine Ericsson, ki bo začela delovati 8. aprila 2003.
Per-Arne Sandström ima 15 let delovnih izkušenj v Ericssonu, kjer je bil predsednik Ericssonovega severnoameriškega tržnega območja in vodja nekdanje poslovne enote za sisteme GSM. Kot glavni operativni direktor je skrbel tudi za prestrukturiranje podjetja. Tudi na novem položaju se bo še naprej ukvarjal s procesom prestrukturiranja in se intenzivneje osredotočil na Ericssonove odnose s poslovnimi partnerji.
Karl-Henrik Sundström ima 18 let delovnih izkušenj na različnih vodilnih položajih v Ericssonu. Nazadnje je bil podpredsednik in glavni direktor poslovne enote Global Services. Vodil je tudi Ericssonovo avstralsko in novozelandsko tržno enoto ter zasedal mesto podpredsednika in zakladnika. Ima deset let izkušenj na področju različnih funkcij kontrolinga v Ericssonu.
Sten Fornell, trenutni glavni finančni direktor Ericssona, bo podjetje zapustil konec leta 2003, vendar bo do konca leta svetoval novemu izvršnemu vodstvu na področju finančnih zadev.
»Ericssonova nova vodstvena ekipa se bo osredotočila na prestrukturiranje podjetja in na potrebe naših kupcev,« je povedal Carl-Henric Svanberg, imenovani novi glavni izvršni direktor in predsednik Ericssona. Carl-Henric Svanberg bo nastopil službo po Ericssonovem letnem srečanju, ki bo 8. aprila 2003.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.