Cisco pomaga Kitajski v boju zoper SARS
Cisco Systems
torek, 03. junij 2003
Kitajsko ministrstvo za zdravstvo namerava kot eno najpomembnejših oblik zaščite ljudi pred širjenjem SARS-a (Severe Acute Respiratory Syndrome) oblikovati nacionalno omrežje za izmenjavo podatkov o epidemiji. Iz podjetja Cisco Systems so sporočili, da bodo Kitajskemu ministrstvu za zdravstvo darovali omrežno opremo in storitve v skupni vrednosti 2,6 milijona USD. Pomagali jim bodo pri postaviti omrežja ter bodo ponudili nadaljno podporo pri naporih kontroliranja in omejevanja nalezljive bolezni.
S pomočjo hitrejšega, bolj razvitega in zmogljivejšega hrbteničnega omrežja bo kitajska vlada bolj učinkovito in celovito zbirala in urejala podatke o SARSu. Zbrani in analizirani ažurni podatki bodo imeli velik vpliv na izmenjavo informacij in proces odločanja v boju proti SARSu.
i>“S pomočjo tehnologije bomo lahko sproti seznanjani z napredkom boja proti SARSu. Prek elektronskih komunikacij, nujnih telefonskih linij in klicev na pomoč, ki bodo podprti s stabilnim in hitroodzivnim omrežjem, bomo zbirali poročila o stanju epidemije,” je dejal Qi Xiaoqiu, direktor oddelka za kontrolo bolezni pri ministrstvu za zdravstvo. “Verjamemo, da bo Kitajska v doglednem času uspela premagati SARS,” je dodal.
Omrežje bo povezovalo sedež ministrstva za zdravstvo, Kitajski center za kontrolo in preventivo bolezni ter preventivne centre provinc. Ena od provinc bo izbrana za Ciscov pilotski projekt omrežja, ki bo pokrival preventivni center province, dve mesti in štiri okraje. Te storitve za obdobje treh let ter postavitev in vzdrževanje omrežja s strani partnerjev podjetja Cisco so ravno tako del donacije.
“Spodbujeni in motivirani smo tako s prizadevanji vlade kot s trdim delom velikega števila medicinskega osebja, posvečenega reševanju življenj in odvrnitev grožnje SARSa. To je pomemben čas za sodelovanje zato želimo ponuditi vse možne rešitve, ki jih ponujata tehnologija in strokovno znanje. Slednje bomo delili s centri za kontrolo, na primer s centrom za kontrolo in preventivo bolezni ZDA,” je dejal Jia-Bin Duh, predsednik Cisco Kitajska.
Kitajska namerava oblikovati nacionalni sistem za odzivanje v nujnih primerih v okviru štirinivojske strukture za preventivo in kontrolo epidemij. Le-ta bo obsegal sedež ministrstva za zdravstvo, centre za kontrolo in preventivo bolezni na nacionalni ravni in centre za preventivo na ravni provinc, mest in okrajev. Sodelovanje podjetja Cisco Systems bo omogočalo izpolnitev nujnih zahtev glede spremljanja in zbiranja podatkov o SARS-u, služilo pa bo tudi kot model za strukturo prihodnjih sistemov namenjenih odzivanju v nujnih primerih.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.