Motorola: letos vsaj še 16 novih modelov mobilnih telefonov
Motorola
četrtek, 02. oktober 2003
Predsednik in izvršni direktor Motorole Mike Zafirowski je prepričan, da je drugi največji svetovni proizvajalec mobilnih telefonov s svojo ponudbo novih modelov, zlasti tistih z barvnimi zasloni in vgrajenimi fotoaparati, ustrezno pripravljen za prednovoletno obdobje nakupovanja in obdarovanja. V skladu s poslovnimi načrti so v tretjem trimesečju na trg poslali 15 novih modelov, od tega 9 z barvnimi zasloni in med njimi 4 z vgrajenim fotoaparatom, kar naj bi prodajo v primerjavi s trimesečjem prej okrepilo za približno petino. Dinamičen ritem Motorolinih novosti naj bi se v skladu z omenjenimi smernicami oddelka za osebne komunikacije nadaljeval tudi do konca leta. Pravočasno za obdobje nakupovalne mrzlice, ki svoj vrhunec dosega decembra, naj bi ameriški proizvajalec mobilnih telefonov, opreme za brezžične komunikacije in širokopasovni dostop ter avtomobilsko komunikacijsko tehnologijo na trg poslal vsaj še 16 novih modelov mobilnih telefonov, od tega 12 z barvnimi zasloni in med njimi 8 z vgrajenim fotoaparatom.

V skladu z vsakoletno rastjo prodaje proti koncu koledarskega leta pri Motoroli pričakujejo, da bo s prodajnega vidika zadnje letošnje trimesečje še bolj uspešno kot tisto neposredno pred njim in tudi kot lansko zadnje trimesečje. O številkah še niso spregovorili, saj se zavedajo, da je končni tržni uspeh odvisen od številnih dejavnikov, med njimi tudi od splošnih ekonomskih in političnih razmer, vedno ostrejšega konkurenčnega boja na doslej nekoliko zaspanem, a vsekakor najštevilčnejšem trgu Kitajske ter nenapovedljivega obsega naročil in poslovnih rezultatov.

Motorola, ki je na telekomunikacijskem trgu že 75 let, je v lanskem letu ustvarila prodajo v vrednosti 27,3 milijarde dolarjev.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.