Linksysov Wireless-G Media Link za hišno omrežje
Cisco Systems
petek, 30. januar 2004
Linksys, poslovna enota Cisco Systems-a in vodilni proizvajalec širokopasovne, brezžične in mrežne opreme za dom in domača podjetja (SOHO) je naznanil nov multimedijski brezžični produkt »Linksys DVD Player z brezžičnim-G Media Link-om (WMLD54G)«. Le-ta vključuje vrhunski DVD predvajalnik in omogoča brezžični prenos videa, glasbe in slik z osebnega računalnika na TV sprejemnik in/ali stereo napravo.

DVD predvajalnik omogoča predvajanje priljubljenih DVD-jev na TV sprejemniku. S funkcijo Progresive Scan si lahko uporabniki predvajajo kvalitetne slike na visoko resolucijskih (HD) TV sprejemnikih. Poleg tega naprava omogoča tudi predvajanje avdio in video CD-jev. 

Brezžična povezava (Wireless-G Media Link)

Wireless-G Media Link bo omogočil uporabnikom brezžični tekoči prenos štirih vrst digitalnih vsebin z njihovih računalnikov na TV sprejemnik ali stereo napravo s hitrostjo prenosa do 54 Mbps:

 1. Digitalni video (MPEG in DivX)
  Uporabniki lahko usmerjajo tako MPEG 2 in MPEG 4 formate kot tudi DivX formate z osebnih računalnikov na TV sprejemnike. Ta funkcionalnost je zelo primerna za naročnike internetnih filmskih storitev, ker lahko gledajo filme v udobju dnevne sobe namesto na majhnih računalniških zaslonih.
 2. Digitalne fotografije (JPEG, GIF, TIF, PNG, BMP)
  S pomočjo daljinskega upravljalnika in uporabniku prijaznih menijev na TV sprejemniku lahko uporabniki pregledujejo svoje digitalne fotografije, ki so shranjene na napravi, ki omogoča brezžično povezavo. Pregledovanje je omogočeno po imenih, mapah ali tipih datotek. Fotografije se lahko pregledujejo bodisi vsaka posebej bodisi naprava avtomatično predvaja celoten nabor fotografij iz ene mape. S pomočjo tipke za povečevanje na daljinskem upravljalniku je možen ogled podrobnosti na fotografijah. Istočasno se lahko predvaja tudi digitalna glasba.
 3. Digitalna glasba (MP3 in WMA)
  Medijski vmesnik omogoča uporabniku tekočo MP3 in WMA glasbo na TV sprejemniku  in stereo napravi. Uporabniki lahko določijo način predvajanja glasbe, npr. posamezno pesem ali po pripravljeni igralni listi. Igralna lista je urejena po albumih, naslovih pesmi, žanru in še mnogo več. Vključene so tudi druge funkcije, npr. ponavljanje in naključno izbiranje, glasba pa se izbira preko menijev na TV sprejemniku s pomočjo daljinskega upravljalnika.
 4. Živo predvajanje Internetnega radia in internetnih tekočih storitev
  Linksys trenutno še dela na podpori za internetni radio in neposredno dostavo glasbene vsebine. Poslušalcem internetnega radia bo novi brezžični DVD predvajalnik  omogočil tekoče poslušanje internetnega radia na svojih stereo napravah. Če je predvajalnik direktno priključen na Internet (žično ali brezžično), uporabnik ne potrebuje osebnega računalnika, ker bo predvajalnik sam poiskal in shranil internetne radijske postaje. Le-te se lahko izbirajo tudi preko daljinskega upravljalnika, ki je priložen napravi.

Brezžični DVD predvajalnik se poveže s TV sprejemnikom in stereo napravo preko standardnih kompozitnih, A/V ali S-video kablov.  Na domače omrežje se lahko priključi brezžično (Wireless-G 802.11g) ali preko standardnega Ethernet kabla. Medijska povezava (Media Link) omogoča tudi točka-točka (peer-to-peer) povezavo (direktna povezava med medijskim vmesnikom in računalnikom, ki omogoča žično ali brezžično povezavo) tako da ni potrebe po povezavi z internetom, razen če obstaja želja po poslušanju internetnega radia.
Steve Troyer, Linksysov direktor za produktni marketing pravi: »Kot se število brezžičnih omrežij po domovih povečuje, želijo tudi naši uporabniki svoja omrežja čimbolj izkoristiti. Z možnostjo prenosa digitalnih vsebin z računalnika in Interneta na ostale multimedijske naprave v domačem okolju postaja brezžično omrežje osnova  zabavne infrastrukture. Linksys bo nadaljeval z uvajanjem novih produktov, ki bodo omogočali povezavo elektronskih naprav z osebnimi računalniki in Internetom.«
Druge funkcionalnosti in zmogljivosti brezžičnega DVD predvajalnika so še v razvoju in bodo objavljene, ko bo produkt dobavljiv.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.