Cisco Systems je prevzel Andiamo Systems
Cisco Systems
petek, 27. februar 2004
Podjetje Cisco Systems, Inc. je objavilo zaključek prevzema podjetja Andiamo Systems, Inc. Gre za prevzem vodilnega podjetja na področju razvoja inteligentnih stikal, namenjenih omrežjem za hrambo podatkov (SAN). Andiamovi strokovnjaki in izdelki so Ciscu omogočili, da je s prvo družino inteligentnih SAN stikal v panogi postal ključni inovator na področju omrežij za hrambo podatkov ter hkrati prispeval k uveljavljanju novih standardov na tem področju. »Andiamo je odličen primer, kako Cisco skozi inovacije ustvarja vrednost za stranke in delničarje,« je dejal John Chambers, predsednik in CEO podjetja Cisco Systems. »Ponosni smo na tržni uspeh izdelkov podjetja Andiamo. Integracija tega uspešnega partnerstva poudarja našo odločenost, da zagotavljamo vodilne tehnologije na področju omrežne hrambe podatkov (SAN) in prenosa podatkov ter na področju inteligentnih omrežnih storitev. Le-te kombiniramo s Ciscovimi storitvami hrambe podatkov in tovrstnimi storitvami naših partnerjev.«

Leta 2001 je Cisco s podjetjem Andiamo sklenil dogovor, s katerim je pridobil pravico prevzeti Andiamo, kar je že bilo objavljeno v Ciscovih prejšnjih izkazih 10-Q posredovanih ameriškemu uradu za trg vrednostih papirjev (SEC – Securities and Exchange Comission). Z dnem prevzema so vse izdane delnice in opcije podjetja Andiamo, ki še niso bile v lasti Cisca, zamenjane s Ciscovimi navadnimi delnicami. Cena za prevzem Andiama je bila z določenimi popravki približno 750 milijonov USD. Pred tem je bil Cisco 44 odstotni solastnik Andiama.

Transakcijo ob prevzemu Andiama so v Ciscu izvedli skladno z interpretacijo računovodskega standarda št. 46 (R) (o konsolidaciji poslovnih subjektov s spremenljivimi deleži). Posledično je Cisco že izkazal strošek za večinski del nakupa Andiama kot delniško kompenzacijo, kar je bilo predstavljeno v Ciscovem poslovnem poročilu za drugo četrtletje poslovnega leta 2004. Ob zaključku transakcije je Cisco zabeležil, kot operativni strošek, strošek delniške kompenzacije v višini približno 58 milijonov USD, hkrati pa bo v izkazu stanja zabeležil tudi odloženo delniško kompenzacijo v višini okoli 95 milijonov USD.

Podjetji Cisco in Andiamo sta imeli podobno vizijo zagotavljanja inovativnih in tržno vodilnih rešitev, ki ustrezajo razvijajočim se potrebam poslovnih strank. Podjetje Andiamo se je od svoje ustanovitve osredotočalo na oblikovanje rešitev, ki so širile Ciscove možnosti na trgu SAN stikal in dopolnjevale Ciscova obstoječa področja poslovanja, kot so na primer stikala za lokalna omrežja (LAN), usmerjevalniki, varnost, posredovanje vsebin in rešitve na področju optičnih omrežij za podatkovne centre. Andiamo je uporabil Ciscovo tehnologijo in koncepte s področja podatkovnih omrežij, da bi uvedel podobne inovacije na področju omrežne hrambe podatkov, kot jih je Cisco že uvedel na področju podatkovnih omrežij.

Podjetje Andiamo je bilo ustanovljeno januarja 2001 in ima 317 zaposlenih. Zaposleni se bodo pridružili Ciscovi poslovni enoti Internet Switching Business Unit, ki jo vodi Luca Cafiero. Buck Gee, bivši CEO podjetja Andiamo, bo vodil proces integracije in tekoče poslovanje. Podjetje Cisco se bo še naprej usmerjalo na dinamični in hitro rastoči trg omrežij za hrambo podatkov, hkrati pa bo zagotavljajo uporabo komplementarnih inovacij v vseh tehnoloških skupinah.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.