Ericsson lani 3,9 milijarde evrov dobička
Ericsson
ponedeljek, 05. februar 2007
Ericsson je v zadnjem četrtletju 2006 dosegel 5,9 milijarde evrov prodaje, v celotnem letu 2006 pa 19,4 milijard evrov, kar je 17 odstotkov več kot leto pred tem. Prihodki od prodaje so v zadnjih treh mesecih preteklega leta znašali 1,3 milijarde evrov, skupno v letu 2006 pa 3,9 milijarde evrov. Carl-Henric Svanberg, predsednik uprave Ericssona, je prve rezultate leta 2006 komentiral: »Zaključili smo še eno uspešno leto, v katerem smo izkoristili vrsto poslovnih priložnosti, s katerimi smo prehiteli konkurenco. Prodaja v letu 2006 je presegla 19 milijard evrov, kar predstavlja 17-odstotno povečanje v primerjavi z letom 2005. K temu je pripomogla tudi naša poslovna odličnost, zaradi česar so stroški naraščali počasneje kot prodaja.«

Po besedah Svanberga, Ericsson odlikuje finančna moč s katero uresničuje strategijo organske rasti in stalen razvoj v kombinaciji z združevanjem oziroma prevzemanjem podjetij. Carl-Henric Svanberg je dodal: »V letu 2006 je Ericsson v svoje poslovanje uspešno integriral Marconi, s čimer je dosegel pričakovano dobičkonosnost. Pred kratkim smo prav tako napovedali tudi prevzem podjetja Redback Networks, s čimer želimo še naprej krepiti svoj položaj na področju storitev IP.«

Ericsson je med letom uvedel tudi spremembo v organiziranosti, ki omogoča še večjo usmeritev k naročnikom in kupcem, s katero je utrdil vodilni položaj in razširil delovanje na trgu. S to potezo želi Ericsson uresničiti pričakovanja kupcev na področju omrežij, storitev in multimedije. Prav tako je okrepil platformo, s katero bo zagotovil vodilni položaj pri zbliževanju naslednje generacije omrežij IP, kjer multimedijske aplikacije in storitve ponujajo vrsto poslovnih priložnosti.

Sony Ericsson je 5 let svojega delovanja lani zabeležil tudi z odmevnim dogodkom. »Ponašamo se z uspešnim razvojem izdelkov, inovativnimi trženjskimi pristopi in odličnostjo poslovanja, s katerimi smo dosegli rekordne rezultate in vodilno vlogo na tržišču v najvišjih segmentih. Sony Ericsson je ustvaril edinstvene temelje za razvoj svoje znamke in uspešno združil prednosti svojih staršev,« je dejal Svanberg.

Uspehi leta 2006 dajejo dober izhodiščni položaj za leto 2007; vodilni položaj Ericssona na področju mobilnih omrežij in profesionalnih storitev ter nadaljnje investicije v razvoj prihodnjih generacij omrežij IP in multimedije omogočajo uspešen tržni nastop in možnost, da ohranja vodilno mesto v svoji panogi še naprej.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.