Ericsson in Telstra uvedla 3G Direct Tunnel
Ericsson
četrtek, 12. junij 2008
V pomembnem koraku za področje mobilnih tehnologij je avstralski operater Telstra v svojem omrežju Next G™ ponudil pomembno novo funkcijo za osrednje mobilno paketno omrežje, ki se imenuje 3G Direct Tunnel. Ericsson je prvi ponudnik tehnologij, ki je to pomembno napredno možnost zagotovil mobilnim operaterjem. Možnost 3G Direct Tunnel povečuje zmogljivost Telstrinega osrednjega mobilnega paketnega omrežja ter podpira hitro rast v količini mobilnega širokopasovnega prometa. Funkcionalnost je v obstoječe omrežje vpeljana z uporabo programskih razširitev, ne da bi bila potrebna dodatna strojna oprema, omrežje pa z njo postane bolj učinkovito pri upravljanju podatkovnih paketov.

Mike Wright, izvršni direktor za področje brezžičnih tehnologij pri podjetju Telstra, pravi: »Naša strategija je vlagati v naše omrežje Next G™ in zagotoviti, da ostane najbolj zmogljivo in napredno mobilno omrežje na svetu. 3G Direct Tunnel je pomembna možnost, ki povečuje zmogljivost našega omrežja pri pošiljanju podatkovnih paketov. Hkrati izboljšuje dobičkonosnost in dviguje kakovost mobilnih širokopasovnih storitev za naraščajoče število avstralskih naročnikov, ki uporabljajo naše storitve prenosov visoke hitrosti.«

Možnost je standardizirala organizacija 3GPP, ki ima ključno vlogo na področju standardov za mobilna omrežja. Z vpeljavo nove možnosti je Telstra začel z razvojem omrežja Next G™ k ravninski arhitekturi (layered architecture), temelječi izključno na tehnologiji IP, ki bo omogočala višje zmogljivosti omrežja, hkrati pa znižala stroške, potrebne za širitev omrežja v skladu z naraščajočimi potrebami uporabnikov.

Melih Tufan, vodja izdelkov za osrednje mobilno paketno omrežje pri podjetju Ericsson, je povedal: »Od Ericssona, vodilnega globalnega ponudnika mobilnih tehnologij, se pričakuje, da bo prvi, ki bo na trgu predstavil napredne nove možnosti in rešitve za omrežja. Zavedamo se, kako pomembno je to za naše stranke, ki delujejo na izredno konkurenčnem trgu, in zelo smo veseli, da smo lahko Telstri ponudili tako pomembno omrežno možnost.«

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.