Bojan Boštjančič
Kdo je kdo
Bojan Boštjančič Funkcija: ???
Izobrazba: doktor fizike
  • Od 12.9.2002 državni sekretar na MID zadolžen za področje telekomunikacij,
  • 24.4.2003 ga je vlada na lastno željo razrešila s položaja državnega sekretarja za področje infrastrukture na MID 

Dr. Bojan Boštjančič je leta 1985 diplomiral na ljubljanski Fakulteti za fiziko. Dve leti kasneje je dokončal magistrsko delo in leta 1990 postal doktor znanosti. Za svoje diplomsko delo je prejel tudi študentsko Prešernovo nagrado.
Od leta 1985 do 1990 je kot raziskovalec Instituta Jožef Stefan sodeloval na projektih v nemškem institutu DESY (Deutsches Elektronen Synchrotron) v Hamburgu. Po doktoratu je dobil pozicijo pri znani evropski organizaciji za jedrske raziskave CERN (European Organization for Nuclear Research) v Ženevi, kjer je ostal do leta 1993. Nato se je vrnil na Institut Jožef Štefan in tam ostal do konca leta 1994. Od tedaj je bil zaposlen pri MIBO Komunikacijah, podjetju za telekomunikacije in informatiko v Ljubljani, kar je podprlo tudi takratno ministrstvo za znanost in tehnologijo. Podjetje MIBO se je v začetku leta 2002 združilo s podjetjem Iskra Elektrozveze d.d.
V svoji karieri je sodeloval pri nekaterih pomembnih projektih in eksperimentih. V tem pogledu velja omeniti raziskave kvarkov b pri eksperimentu ARGUS v DESY in njegovo delo v CERN-u, kjer je sodeloval pri analizah meritev eksperimenta Delphi na pospeševalniku LEP, ter na numeričnih simulacijah eksperimenta s superračunalniki. V tem obdobju je vodil mednarodno skupino pri razvoju optičnih detektorjev Čerenkova in sodeloval pri razvoju pozicijsko občutljivih polvodniških detektorjev. Deloval je kot mentor študentom na podiplomskem izobraževanju. To njegovo obdobje zaokrožuje soavtorstvo pri več kot sto člankih objavljenih v priznanih mednarodnih revijah.
Po prehodu iz znanstveno-raziskovalnega okolja v gospodarstvo je bil pri podjetju MIBO najprej zaposlen na mestu tehničnega direktorja, od leta 1998 pa na mestu svetovalca direktorja, kjer je bil zadolžen za pripravo strategij glede uvajanja novih tehnologij in rešitev na področju telekomunikacij. V tem času je aktivno sodeloval tudi pri VITEL delavnicah Elektrotehniške zveze Slovenije.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.