LG prodal največ mobilnikov v ZDA
četrtek, 14. avgust 2008
LG Mobile je dosegel nov uspeh na področju mobilne telefonije. V zadnjem četrtletju so namreč na tržiščih Severne Amerike dosegli izjemen dosežek, saj so prodali največ mobilnikov doslej in prvič po letu 1998 s prvega mesta izrinili tradicionalno zmagovalko Motorolo. Dobro prodajo so beležili vsi LG-jevi aktualni modeli mobilnikov. Pri LG Mobile so te dni izjemno ponosni, saj jim je uspel izreden podvig. V zadnjem četrtletju, ki se je končalo konec junija, so po prodaji mobilnih telefonskih aparatov na tržiščih držav Severne Amerike prehiteli vse konkurente. Dosežek je še posebej pomenljiv, saj so pri LG-ju, ki je na tržišče ZDA vstopil leta 1999, s tem prekinili kar 10 let trajajočo prevlado največjega konkurenta Motorole. Uspeh je jasno viden tudi v finančnem poročilu za omenjeno četrtletje, saj je čisti dobiček mobilnega segmenta korejskega giganta znašal kar 695 milijonov ameriških dolarjev, kar je 84-odstotni porast glede na primerljivo lansko obdobje. 

Visoke prodajne številke so beležili vsi mobilniki z na dotik občutljivimi zasloni, dobro pa so se prodajali tudi telefoni iz serije Chocolate. Pri LG-ju izpostavljajo dejstvo, da je za odličen rezultat v veliki meri zaslužen tudi operater Verizon, ki je njihov dolgoletni partner in je v zadnjem letu pridobil veliko število naročnikov, seveda predvsem na račun privlačnih ponudb sodobnih mobilnikov.

Analitiki za področje mobilne telefonije v ZDA so mnenja, da se bo sedaj vnel velik boj med marketinškimi oddelki prvih treh proizvajalcev – LG, Motorole ter Samsunga –, zato je v bodoče pričakovati še več menjav na vrhu lestvice najbolj prodajanih mobilnikov.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.