Siemens je prodal še Gigaset
petek, 03. oktober 2008
Nemška družba ARQUES Industries AG s sedežem v bavarskem Starnbergu je zaključila nakup 80,2-odstotnega lastniškega deleža podjetja Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co. KG (SHC) od družbe Siemens AG. Prenos lastniškega deleža je začel veljati 1. oktobra 2008, potem ko je posel potrdil evropski protikartelni urad. Siemens bo v novi podružnici družbe ARQUES obdržal 19,8-odstotni delež. Podjetje SHC je bilo v okviru nakupa preimenovano in se od 1. oktobra imenuje Gigaset Communications GmbH.

»Nakup SHC predstavlja tipičen posel družbe ARQUES: poštena nakupna cena, veliko možnosti za povečanje vrednosti. Ponovo smo dobro unovčili naš sloves zanesljivega partnerja velikih gospodarskih družb, ki želijo oddeliti svoje odvisne družbe. Pri tem poslu je bilo za Siemens zelo pomembno, da smo lahko priskrbeli »dober dom« za njegovo podjetje, ki se je zdaj preimenovalo v Gigaset Communications,« je dejal dr. Michael Schumann, predsednik izvršnega odbora družbe ARQUES.

SHC preimenovan v Gigaset Communications

Podjetje SHC je bilo v okviru nakupa preimenovano in se od 1. oktobra imenuje Gigaset Communications GmbH. Novo ime podjetja odraža uspešen tržni položaj blagovne znamke Gigaset kot sinonima za brezvrvične telefonske aparate. V Nemčiji ima vsako drugo gospodinjstvo telefonski aparat znamke Gigaset, v Evropi pa vsako peto. Gigaset Communications, ki ima sedež v Münchnu, je vodilni evropski dobavitelj brezvrvičnih telefonskih aparatov, v svetovnem merilu pa eden največjih dobaviteljev v tem sektorju. Poleg telefonskih aparatov Gigaset poslovne dejavnosti, prevzete od družbe Siemens, vključujejo tudi širokopasovne naprave in naprave zabavne elektronike. Prihodki podjetja SHC so v poslovnem letu 2007 znašali približno 790 milijonov EUR, od česar sta bili dve tretjini ustvarjeni s prodajo brezvrvičnih telefonskih aparatov Gigaset. Podjetje z 2.100 zaposlenimi v 17 državah ohranja globalno prisotnost in svoje izdelke distribuira v približno 70 držav. Največ zaposlenih, okoli 1.400, dela v njihovem zelo sodobnem proizvodnem obratu v Bocholtu.

Novi načrti vodstva za nadaljnjo krepitev vodilnega tržnega položaja

Vodstveno ekipo podjetja Gigaset Communications je s 1. oktobrom 2008 okrepil Oliver Apelt, ki bo odgovoren za poslovanje in bo sodeloval z direktorjema, Joséjem Costo e Silvo in Thomasom Kresserjem. Kot podpredsednik družbe ARQUES, zadolžen za poslovanje, je 37-letni Oliver Apelt pred tem opravljal funkcijo direktorja družbe BEA, ki je članica skupine ARQUES. Pod vodstvom družbe ARQUES potekajo načrti za nadaljnjo krepitev močnega položaja podjetja Gigaset Communications kot vodilnega v segmentu izdelkov višjega razreda. Zato bo paleta izdelkov osredotočena na dobičkonosna poslovna področja. Zastavljeno rast nameravajo doseči z vpeljavo izboljšav na številnih področjih, vključno z internetno telefonijo, in s širitvijo svojega mednarodnega poslovanja. Družba ARQUES bo lahko v prihodnjih dveh letih še naprej uporabljala blagovno znamko Siemens, da bo lahko inovativne izdelke Gigaset uspešno predstavila na trgu.

Posel pripomogel k izboljšanju računovodskih kazalnikov družbe ARQUES

Ta posel ne bo negativno vplival na konsolidirano bilanco stanja skupine ARQUES. Zaradi ugodne nakupne cene in dobrih virov kapitala bo celo pripomogel k rahlemu izboljšanju kazalnika deleža kapitala v financiranju in kazalnika finančnega vzvodja družbe ARQUES. Cilj podjetja Gigaset Communications je dobičkonosnost in ustvarjanje večje količine pozitivnega prostega denarnega toka.

 
Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.