Telekom Slovenije oddal zavezujočo ponudbo za nakup makedonskega Cosmofona
četrtek, 12. marec 2009

CosmofonTelekom Slovenije je danes v Atenah oddal zavezujočo ponudbo za nakup 100-odstotnega deleža Cosmofona, drugega največjega ponudnika mobilne telefonije v Makedoniji. Telekom Slovenije, ki sodi med tri najbolj uveljavljene telekomunikacijske operaterje v jugovzhodni Evropi, tako nadaljuje z uresničevanjem svoje širitvene strategije.

Na makedonskem trgu je Telekom Slovenije že prisoten preko lastništva družbe On.net, ki je drugi največji ponudnik internetnih storitev v Makedoniji. V regiji uspešno delujejo še njegove družbe na Kosovu, v BiH in Albaniji. Preko polovičnega lastništva nacionalnega operaterja Gibraltarja Gibtelecom pa uspešno posluje tudi izven domače regije. Cosmofon ima preko 600 tisoč uporabnikov mobilne telefonije.

Uspešno zaključen nakup bi zaokrožil poslovanje Telekoma Slovenije na makedonskem trgu v celovitega ponudnika telekomunikacijskih storitev in maksimiziranje sinergij ne samo v Makedoniji temveč tudi na področju Albanije in Kosova.

Telekom Slovenije in njegova skupina s svojimi poslovnimi rezultati v Sloveniji in na tujih trgih dokazuje, da je ena najuspešnejših slovenskih družb. Svojo konkurenčno prednost ustvarja preko nenehne nadgradnje svojega omrežja ter uveljavljanja novih tehnologij, ob tem pa uporabnikom ponuja sodobne, vse bolj prijazne storitve. Uvršča se med pionirje mobilnega razvoja v svetu in dokazuje, da je zanesljiv lokalni partner. Kot sodobna in odgovorna družba Telekom Slovenije veliko pozornosti posveča skrbi za zaposlene ter je družini prijazno in okoljsko osveščeno podjetje.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.