Nokia na sejmu CeBIT 2003
Nokia
četrtek, 13. marec 2003
Nokia na največjem sejmu informacijske tehnologije v Evropi CeBIT 2003 predstavlja kar nekaj pomebnih novosti. Za poslovne uporabnike je Nokia pripravila poslovni telefon Nokia 6220, za ljubitelje digitalne zabave pa glasbeni mobilnik Nokia 3300. Med pomebnimi novostmi so tudi GSM terminal Nokia 32, najnovejše možnosti brezžičnih povezav v podjetju in doma ter najrazličnejša dodatna oprema. mobilni telefon Nokia 6220, ki podpira tudi tehnologijo EDGEAnssi Vanjoki iz Nokia Mobile Phones je v Hanovru povedal: »Glasovni klici niso več temelj mobilne telefonije. Sporočila, poslovne aplikacije in zabava so v tem trenutku najpomembnejša atrakcija. In Nokia za svoje uporabnike razvija in ponuja vse te možnosti.« Kot dodatek storitvam večpredstavnostnih sporočil (MMS), podpori Jave (TM) in tehnologije Bluetooth je Nokia na CeBIT-u predstavila široko paleto novih možnosti, ki vključujejo tehnologijo EDGE, vgrajen digitalni fotoaparat, glasbene storitve in podobno.
Ena od novosti, ki jo Nokia predstavlja na sejmu CeBIT 2003, je nov mobilni telefon Nokia 6220, ki podpira tudi tehnologijo EDGE. S svojo hitrostjo prenosa podatkov, ki je skoraj dvakrat hitrejša kot pri tehnologiji GPRS, in ostalimi poslovnimi aplikacijami je telefon nepogrešljivi del mobilne pisarne. Uporabniki bodo lahko uporabljali vgrajeno digitalno kamero, kvalitetni barvni zaslon, možnost MMS-a in mobilne elektronske pošte. Nov telefon, ki bo deloval v vseh treh frekvenčnih območjih (GSM/EDGE 900/1800/1900), bo v Evropi predvidoma dostopen v tretji četrtini leta 2003.
Glasbeni telefon Nokia 3300 ponuja popolno glasbeno doživetje z integriranim predvajalnikom glasbe (MP3/AAC), vgrajenim FM stereo radijskim sprejemnikom in digitalnim snemalnikom.Če je nov mobilni telefon Nokia 6220 namenjen predvsem poslovnim uporabnikom, pa je Nokia svojim uporabnikom, ki uživajo v digitalni zabavi, ponudila drugo novost – telefon Nokia 3300. Glasbeni telefon Nokia 3300 ponuja popolno glasbeno doživetje z integriranim predvajalnikom glasbe (MP3/AAC), vgrajenim FM stereo radijskim sprejemnikom in digitalnim snemalnikom. Možnost USB povezave pa bo omogočala hitrejši prenos glasbe iz datotek v osebnem računalniku. Poleg glasbe pa bo Nokia 3300 svojim uporabnikom ponujala tudi razširjene možnosti igranja iger in pošiljanja večpredstavnostnih sporočil (MMS). Glasbeni telefon Nokia 3300, ki bo deloval v frekvečnioh območjih GSM 900/1800 bo pri nas dostopen v drugi četrtini letošnjega leta.
Pomemben korak naprej pa je Nokia naredila tudi v razvoju GSM terminalov. Na sejmu CeBIT 2003 je predstavila GSM terminal Nokia 32, ki bo znižal stroške klicev med mobilnim in fiksnim omrežjem v podjetjih. Nov terminal bo omogočal vzpostavitev dohodnih in odhodnih klicev preko GSM omrežja - z zamenjavo obstoječih fiksnih telefonskih linij z novimi za izjemno male stroške. Terminal Nokia 32 bo podpiral povezavo GPRS in HSCSD za podatkovne prenose z osebnim računalnikom, kratka sporočila (SMS) in konferenčne klice. Sistem, ki bo deloval v frekvencah GSM 850/1900 ali GSM 900/1800, bo na tržišču dostopen v drugi četrtini letošnjega leta.
GSM terminal Nokia 32 bo znižal stroške klicev med mobilnim in fiksnim omrežjem v podjetjih. V Hanovru pa Nokia predstavlja še nekaj pomembnih novosti. Nokia Mediamaster 150 S, 150 T in 230 T so digitalni televizijski sprejemniki, ki omogočajo enostaven dostop do najrazličnejših digitalnih televizijskih in radijskih postaj. Nokia Mediamaster 230 T omogoča uporabnikom tudi uporabo televizijskega sprejemnika za gledanje in shranjevanje fotografij, ki so posnete s telefonom z vgrajenim digitalnim aparatom (recimo Nokia 7650). Za dodatno ponudbo pa je Nokia poskrbela še z drugimi novostmi, kot so: Nokia Digital Pen, Nokia Image Viewer in Nokia Add-on Lens. Z Nokia Digital Pen lahko uporabniki pišejo zapiske, rišejo diagrame in barvne risbe. Z uporabo Bluetooth tehnologije so risbe in zapiski prenosljivi na kompatibilne telefone, ki omogočajo nadaljne pošiljanje preko MMS-a ali elektronske pošte. Nokia Image Viewer, ki ga povežemo s televizijskim sprejemnikom ali video projektorjem, omogoča uporabnikom brezžično pošiljanje podob iz mobilnih telefonov na velike zaslone doma ali v službi. Nokia Add-on Lens pa omogočajo dodatne možnosti vgrajenim digitalnim fotoaparatom na mobilnikih, kot je recimo Nokia 3650.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.