Kaj dogaja


Moneta tudi za Si.mobilove uporabnike
Kaj dogaja
četrtek, 04. junij 2009
Moneta  -  S podpisom partnerske pogodbe je plačevanje z mobilnikom omogočeno skoraj vsem slovenskim uporabnikom mobilne telefonije.Na današnji novinarski konferenci so predsednik uprave Nove KBM Matjaž Kovačič, glavni izvršni direktor Mobitela Klavdij Godnič in predsednik uprave Si.mobila Dejan Turk predstavili storitev plačevanja z mobilnikom Moneta, ki jo od današnjega dne lahko uporabljajo tudi Si.mobilovi naročniki. S podpisom partnerske pogodbe je plačevanje z mobilnikom omogočeno skoraj vsem slovenskim uporabnikom mobilne telefonije.
Več...
 
Bing – Microsoftov novi spletni iskalnik za boljše odločitve
Kaj dogaja
sreda, 03. junij 2009
bing vam na hitro pokaže ali je iskana fraza popularnaMicrosoft je predstavil Bing, novi spletni iskalnik in orodje za odločanje, s katerim bodo uporabniki lahko sprejemali hitrejše in boljše odločitve. Bing temelji na prednostih sodobnih spletnih iskalnikov, vendar jih razširja z novim pristopom k uporabniški izkušnji in z intuitivnimi orodji za boljše odločanje. Ta so v začetku usmerjena na štiri ključna področja: odločanje o nakupih, načrtovanje potovanja, seznanjanje z zdravstvenimi informacijami in iskanje lokalnih podjetij. Rezultat novega pristopa predstavlja pomemben začetek nove in zmogljivejše iskalne storitve, ki jo Microsoft imenuje Decision Engine. Microsoft bo novo storitev, ki se nahaja na naslovu http://www.bing.com/, uvajal postopoma v naslednjih dneh, vsem uporabnikom pa bo dokončno na danes, 3. junija.
Več...
 
Za prožnejše predpise o televiziji leta 2009
Kaj dogaja
petek, 19. december 2008
Novi predpisi EU glede TV
Novi predpisi EU npr. omogočajo polzaslonsko oglaševanje ali promocijsko prikazovanje izdelkov ter odpravljajo dvajsetminutno obdobje med oglasnimi bloki.
Leto po začetku veljavnosti nove direktive EU, katere namen je liberalizirati predpise o televiziji ter odpraviti zastarele in birokratske omejitve pri zagotavljanju digitalne TV prek interneta, videa na zahtevo in mobilne TV v Evropi, je napredek držav članic pri prilagajanju nacionalnih predpisov majhen. Samo Romunija že v veliki meri izvaja nove predpise EU o avdiovizualnih medijih, ki so začeli veljati 19. decembra 2007. Med zamudniki je tudi Slovenija, saj o tem nismo imeli še niti javne razprave.
Več...
 
Evropska komisija je izdala smernice za mobilno televizijo na mobilnih telefonih Evropejcev
Kaj dogaja
četrtek, 18. december 2008
Evropska komisija je 10. decembra sprejela odločilni ukrep za pospeševanje konkurenčnih storitev mobilne televizije v EU. Objavila je niz smernic za izdajo dovoljenj ponudnikom mobilne televizije, da bi pospešila širitev te storitve v Evropi. Prihodki mobilne televizije po vsem svetu naj bi leta 2013 presegli 7,8 milijarde €. Komercialne storitve, ki so se v nekaterih evropskih državah začele izvajati pred poletjem 2008, kažejo, da se povpraševanje potrošnikov povečuje: samo na Nizozemskem se je v začetku jeseni že 10 000 uporabnikov naročilo na te storitve. Da bodo operaterji lahko začeli tržiti storitve mobilne televizije, so potrebna dovoljenja držav članic. Te smernice skupaj z vključitvijo standarda DVB-H na seznam uradnih standardov EU marca 2008 (IP/08/451) poudarjajo trdno zavezanost Komisije, da bo spodbujala hitro širitev novih storitev za evropske uporabnike.
Več...
 
V ZDA praznujejo 25. obletnico mobilnih telefonskih klicev
Kaj dogaja
sreda, 15. oktober 2008

Prvi ameriški komercialni mobilni klic je omogočil telefon Motorola DynaTAC 8000X, ki je tehtal malo manj kot 1 kg, bil dolg 33 cm in je omogočal do 30 minut pogovorov.V ZDA ta teden praznujejo 25. obletnico prvega komercialnega klica z uporabo mobilne telefonije v državi. Glede na podatke združenja CTIA (Cellular Telecommunications Industry Association) je bil prvi komercialni klic z uporabo mobilne telefonije v ZDA opravljen 13. oktobra leta 1983.  Klic je opravil predsednik družbe Ameritech Mobile Communications na slovesnosti v okolici Chicaga, ko je poklical vnuka Alexandra Graham Bella v Nemčijo.

Seveda to ni bil prvi komercialni klic z uporabo mobilne telefonije, saj je američane prehitel že NMT...

Več...
 
Katar se pripravlja za prvo komercialno storitev mobilne televizije DVB-H na svetu
Kaj dogaja
petek, 10. oktober 2008
Qatar Telecom (Qtel), vodilni ponudnik telekomunikacijskih storitev in Nokia Siemens Networks sta podpisala prvo komercialno naročilo na svetu za izvedbo mobilne televizije, ki temelji na DVB-H in tehnologiji OMA BCast Smart Card Profile.
Več...
 
Telekomunikacije v poslovnem okolju
Kaj dogaja
petek, 10. oktober 2008
4. in 5. novembra bo v Grand hotelu Bernardin v Portorožu potekala deveta konferenca Telekomunikacije 08. Letos se bomo posvetili poslovnim priložnostim in prednostim, ki jih prinašajo sodobne telekomunikacijske tehnologije. Glavni govorec bo Alan Moore, avtor teorije o engagement marketingu.
Več...
 
HP dlančniki in pametni telefoni
Kaj dogaja
petek, 10. oktober 2008

iPAQ 214 je namenjen poslovni uporabi, saj omogoča preprosto integracijo s poslovnimi aplikacijami, kot so SAP, Oracle in Siebel, obenem pa ga je mogoče razširiti z zunanjimi napravami, kot so čitalci črtne kode in sprejemniki RFID.Ob novih prenosnikih je HP ta teden predstavil tudi novosti v družini izdelkov iPAQ, ki jo sestavljajo dlančniki in pametni mobilni telefoni. Med predstavljenimi modeli sta dva dlančnika – iPAQ 114 in iPAQ 214 – ter dva pametna telefona – iPAQ 614 in iPAQ 914. Dlančnik iPaq 114 je namenjen predvsem uporabnikom, ki želijo preprosto rešitev za upravljanje osebnih informacij. iPAQ 214 je namenjen poslovni uporabi, saj omogoča preprosto integracijo s poslovnimi aplikacijami, kot so SAP, Oracle in Siebel, obenem pa ga je mogoče razširiti z zunanjimi napravami, kot so čitalci črtne kode in sprejemniki RFID.

Najvljena sta bila tudi dva nova modela, ki bosta uradno predstavljena konec tega meseca...

Več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 8 od 504

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.