Ustanovljeno podjetje Sony Ericsson Mobile Communications
Ericsson
torek, 02. oktober 2001
Iz Ericssona so sporočili, da je včeraj začelo delovati podjetje Sony Ericsson Mobile Communications, skupna naložba Ericssona in Sonyja. Z nadgrajevanjem uspešnosti inventivnih družb mater, bo hčerinsko podjetje uporabnikom ponujalo nove načine mobilnega multimedijskega komuniciranja. Po pridobitvi še zadnjih dovoljenj Evropske komisije in drugih upravnih oblasti, je včeraj začel delovati Sony Ericsson Mobile Communications. Gre za skupno naložbo Telefonaktiebolaget LM Ericsson in Sony Corporation. Cilj Sony Ericsson Mobile Communications je v petih letih postati vodilno podjetje na področju mobilnih multimedijskih izdelkov.
Kot je povedal Katsumi Ihara, predsednik Sony Ericsson Mobile Communications, ki ima 3.500 zaposlenih, so ponosni, da so pridobili vsa potrebna dovoljenja, tako da bodo lahko skladno z načrti začeli s poslovanjem. »Zaposleni v podjetju smo zelo zagnani, da ustvarimo odlično podjetje in pošljemo prve izdelke na trg že tekom naslednjega leta,« je še povedal Ihara.
Telefonaktiebolaget LM Ericsson in Sony Corporation sta 28. avgusta letos podpisala sporazum o skupnem financiranju ustanovitve podjetja Sony Ericsson Mobile Communications, v katerem imata enaka solastniška deleža. Upravi obeh podjetij sta 11. septembra sporočili, da odobravata skupno naložbo v novo podjetje za mobilno telefonijo. Predsednik Sony Ericsson Mobile Communications je Katsumi Ihara, podpredsednik ter vodja prodaje in marketinga pa Jan Wäreby. Ponudba podjetja Sony Ericsson Mobile Communications AB bo obsegala izdelke za mobilno komuniciranje, namenjene uporabnikom, ki cenijo zmožnosti sodobnih tehnologij. Novo hčerinsko podjetje bo nadgrajevalo uspeh svojih inventivnih družb mater, uporabnikom pa omogočalo nove načine mobilnega multimedijskega komuniciranja. Vodstvo družbe ima sedež v Londonu, po vsem svetu pa zaposluje 3.500 ljudi, ki delajo na področjih raziskav, razvoja, oblikovanja, prodaje, marketinga, distribucije in servisnih služb.

Pisali smo: Ericsson in Sony podpisala pismo o nameri
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.