Sony Ericsson predstavil napravo za prostoročno telefoniranje Bluetooth™
Ericsson
petek, 19. oktober 2001
Sony Ericsson je včeraj predstavil nov Ericssonov Bluetooth™ Handsfree HBH-20, ki pomeni nov pristop k uporabi tehnologije Bluetooth. Vsa elektronika je vgrajena v aparat velikosti polovice kreditne kartice. Bluetooth Handsfree lahko enostavno pripnemo na obleko in ga nosimo povsem naravno kot ogrlico ali uro. Handsfree bo na trgu od začetka novembra letos. Bluetooth Handsfree HBH-20 uvaja novi pristop k izkoriščanju zmogljivosti inventivne brezžične tehnologije, ki opušča fizično povezavo s telefonom, ohranja pa že znano obliko tradicionalne naprave za brezročno telefoniranje. HBH-20 je oblikovan tako, da ga lahko nosimo ves dan, sestavljajo pa ga majhna enota Bluetooth in ločene slušalke, povezane s kratko žico, ki vsebuje tudi mikrofon.
Enoto Bluetooth lahko pritrdimo na ogrlico ali pripnemo na srajco ali bluzo. Na voljo so pokrovčki različnih barv, ki jih lahko usklajujemo glede na barvo svoje obleke. Slušalko pa potrebujemo le, kadar dejansko telefoniramo.
Bluetooth Handsfree pa se ne ponaša zgolj z inovativno obliko. Majhni gumbi na enoti Bluetooth omogočajo uporabnikom enostavno upravljanje vhodnih in odhodnih klicev brez dotikanja telefona. Na voljo je tudi popolna podpora za glasovno izbiranje, kakor tudi gumb za zavrnitev klica. Nosilec naprave lahko neposredno zavrne klic, ne da bi najprej odgovoril in šele nato odložil.
Komunikacija med izdelki Bluetooth poteka prek radijske povezave, tako da ni potrebna fizična povezava prek kabla. Ericsson je bil prvi pobudnik standarda Bluetooth in še nadalje deluje kot gonilna sila tehnološkega razvoja.
• Ericsson, Sony Ericsson unveils wearable Bluetooth™ handsfree
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.