Ericsson in SonyEricsson za hipno izmenjavo sporočil
Ericsson
petek, 15. februar 2002
Ericsson je ta teden uspešno predstavil interoperabilnost prihajajočega IMPS (Instant Messaging and Presence Server) z mobilnimi telefoni SonyEricssona, Motorole in Nokie. To pomeni pomembni mejnik za iniciativo Wireless Village. Predstavitev je omogočila vpogled v prihodnost mobilnih rešitev za instant messaging, ki bodo reševale težave univerzalne interoperabilnosti med različnimi storitvami takojšnje izmenjave sporočil in storitvami ugotavljanja uporabnikove navzočnosti.
Ericssonov IMPS je izdelan na podlagi specifikacij Wireless Village, različica 1.0, in bo omrežnim operaterjem zagotavljal napredna orodja za osebno komuniciranje. To bo koristilo uporabnikom omrežij 2G, 2,5G in 3G. Novo rešitev za hipno sporočanje (instant messaging), ki deluje tudi na starih mobilnih telefonih, bo Ericsson napovedal v nekaj mesecih.
“Ericsson bo tudi v prihodnje obdržal položaj vodilnega podjetja, ki podpira odprte standarde iniciative Wireless Village ter bo v ospredju pri razvoju aplikacij naslednje generacije za izmenjavo sporočil,”  je povedal Jan Lindgren, podpredsednik Ericssonovih Internet Applications.
Interoperabilnost bo možna prek mobilnih telefonov, mobilnih računalniških naprav in namiznih aplikacij na podlagi različnih transportnih nosilcev, kot so SMS, WAP prek GPRS in MMS. “Aplikacije v okviru Wireless Village so za SonyEricsson pomembne, saj omogočajo ponudbo novih storitev našim uporabnikom. Wireless Village se dopolnjuje z MMS kot strateško aplikacijo za izmenjavo sporočil tako za Ericssonove kot SonyEricssonove porabnike,”  je prepričan Jan Svensson, podpredsednik SonyEricsson Mobile.
Vir: Ericsson d.o.o.
• Več informacij o iniciativi Wireless Village
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.