Ericsson nagrajen na svetovnem kongresu 3GSM v Cannesu
Ericsson
sreda, 27. februar 2002
Združenje GSM je v Cannesu nagradilo program Ericsson Response, ki pomeni formalno potrditev Ericssonove predanosti problematiki hitrega reagiranja pri zagotavljanju mobilnih komunikacij na območjih, prizadetih ob naravnih ali drugih nesrečah. Program med drugim vključuje delo skupine prostovoljcev, usposobljenih za uporabo telekomunikacijske opreme na kriznih območjih, ter partnerstva s humanitarnimi organizacijami.
Združenje GSM nagrajuje v omenjeni kategoriji programe oskrbovanja kriznih območij s storitvami mobilne telefonije. Zajeta so krizna območja ob naravnih nesrečah in humanitarnih katastrofah ter v drugih izrednih okoliščinah. Program Ericsson Response je v okviru Ericssonovih družbeno odgovornih dejavnosti le še formalna potrditev predanosti, ki temelji na bogatih izkušnjah podjetja pri odzivanju na nesreče po vsem svetu. Program je zaradi dosežkov v okviru številnih nedavnih kriznih situacij med drugim pohvalila tudi Organizacija združenih narodov.
Ključni deli programa Ericsson Response so:
• Ericsson Response skupina prostovoljcev in njihovo usposobljanje: Enota Ericsson Response uporablja telekomunikacijsko opremo, s katero skuša kar najbolj učinkovito odgovoriti na komunikacijske izzive, ki so praviloma na vsakem kriznem območju drugačni.
• Člani skupine za raziskave in tehnične zadeve (Research and Technical Reference Group) z nabiranjem mednarodnih strokovnih znanj izmenjavajo komunikacijske izkušnje iz različnih vrst nesreč in lajšanja njihovih posledic, identificirajo potrebe in razvijajo tehnične predloge za učinkovitejše reagiranje v času katastrof ter mednarodnim humanitarnim organizacijam zagotavljajo potrebno tehnično podporo.
• Partnerstva s humanitarnimi organizacijami in zasebnim sektorjem: Ericsson Response tesno sodeluje z Mednarodno federacijo društev Rdeči križ in Rdeči polmesec (IFRC, International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies) in drugimi organizacijami v okviru Združenih narodov.
• Zagovorništvo: Ericsson Response je globalni zagovornik problematike hitrega in učinkovitega reagiranja v času nesreč. Namen iniciative je ozaveščanje in zagotavljanje podpore problematiki kriznih območij s strani različnih podjetij.
Vir: Ericsson
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.