Ericssonove z novo upravo in brez dividend
Ericsson
petek, 29. marec 2002
Na Ericssonovi letni generalni skupščini so včeraj izvolili nove člane uprave Petra L. Bonfielda, Leno Torell in Michaela Treschowa (predsednik uprave). Tom Hedelius in Marcus Wallenberg sta bila ponovno izvoljena kot podpredsednika, Lars Ramqvist pa je postal častni predsednik uprave. V upravi bo odslej osem članov, ne bodo pa imeli pomočnikov. Tom Hedelius, Sverker Martin-Löf, Eckhard Pfeiffer, Peter Sutherland in Marcus Wallenberg so bili ponovno izvoljeni za člane uprave. Sprejeli so tudi odločitev, da plača člana uprave ne sme presegati osem milijonov švedskih kron.
Za člane komisije za imenovanja so bili do konca letnega generalnega srečanja, ki bo leta 2003, izvoljeni Claes Dahlbäck (Investor), Anders Ek (Robur), Anders Nyrén (Industrivärden), Lars Otterbeck (Alecta) in Michael Treschow kot predsednik komisije. Odločeno je bilo, da člani te komisije za svoje delo ne bodo prejemali plačil.
Na srečanju so bile sprejete tudi številne druge pomembne poslovne odločitve, skladno s predlogi članov uprave, med drugim tudi, da:
• dividend za leto 2001 ne bodo izplačevali,
• se določbe Pravil družbe (Articles of Association) spremenijo tako, da lahko družba zadolži posebne revizorje (poleg tistih, ki so določeni na generalni skupščini) za proučitev stališč članov uprave na primer glede načrtov brezgotovinskega poslovanja ali načrtov združitve,
• je predsednik družbe pooblaščen za vsakršne manjše prilagoditve predloga dopolnitve določb Pravil družbe, ki so potrebne v zvezi z vpisom dopolnitev v švedski register podjetij.
Na srečanju so sprejeli tudi izjave o prihodkih in bilanci podjetja in skupine Ericsson. Člani uprave in predsednik so tako bili razrešeni odgovornosti za fiskalno leto 2001.
Vir: Ericsson
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.