Prvi mednarodni mobilni klic tretje generacije
Ericsson
torek, 03. september 2002
Ericsson, vodilno podjetje na področju mobilne telefonije na svetu, je konec avgusta v Maleziji uspešno izpeljal prvi mednarodni klic tretje generacije (3G) iz mobilnega na mobilni telefon. Ta mednarodni klic, ki je za Malezijo zgodovinskega pomena , so izpeljali iz Ericssonovega malezijskega 3G mobilnega sistema v omrežje podjetja SmarTone Mobile Communications v Honkongu. Klic so izvedli skupaj z začetkom Ericssonove UMTS/WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access) predstavitve. Otvoritveno svečanost je vodil YB Datuk Amar Leo Moggie, malezijski minister za energetiko, komunikacije in multimedijo, ki je tudi opravil omenjeni prvi mednarodni 3G klic z mobilnega na mobilni telefon.
Pri Ericssonovi 3G predstavitvi gre za popolnoma delujoče 3G omrežje, ki temelji na Ericssonovih komercialnih UMTS/WCDMA proizvodih, skladnih s standardi 3GPP. Obiskovalci lahko znotraj mobilnega omrežja visokih hitrosti preizkusijo privlačnost in učinkovitost naprednih mobilnih aplikacij: od lokacijskih storitev in igric, do izmenjavanja sporočil in mobilnega trgovanja.
»Ericsson prevzema vodilno vlogo pri prehodu na mobilne komunikacije tretje generacije, ki pomenijo premik k širokopasovnim, večpredstavnostnim in podatkovnim telekomunikacijskim omrežjem. Na malezijskem trgu danes prvič z zadovoljstvom predstavljamo naš visoko kakovostni sistem 3G, ki je pripravljen za delovanje,« je povedal Ragnar Bäck, izvršilni podpredsednik Ericsson Group in predsednik Ericsson Asia Pacific.
Vir: Ericsson
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.