Prva predaja klica med omrežjima UMTS/GSM
Ericsson
sreda, 25. september 2002
Ericsson je včeraj poročal o uspešni demonstraciji prve predaje klica med UMTS/GSM omrežjema. Predstavitev, ki so jo izvedli za Telio in Hi3G (Hutchison Whampoa), je vključevala visoke hitrosti prenosa podatkov (do 384 kbit/s) v obstoječih UMTS/GSM omrežjih, kar ustreza zmogljivostim širokopasovnih povezav. Sony Ericssonovi poskusni aparati, s katerimi so izvedli klic, temeljijo na komercialni platformi, razviti v podjetju Ericsson Mobile Platforms.
Včerajšnja predstavitev je pomemben korak za nadaljnji razvoj mobilne telefonije tretje generacije(3G) , saj bo uporabnikom omogočala nezaznavno predajo klicev med različnimi omrežji. Tako bodo lahko operaterji razširili svoja omrežja tretje generacije in z združevanjem obstoječih GSM omrežij z novimi UMTS omrežji svojim uporabnikom omogočili celovito pokritost in ponudbo storitev.
Sony Ericssonove poskusni aparati so namenjeni za preizkuse medomrežne uporabnosti (interoperabilnosti) v različnih omrežjih in pomenijo potrditev koncepta interoperabilnosti za uporabnike Ericssonove platforme tretje generacije mobilne telefonije. Mobilna platforma omogoča celovito delovanje v UMTS in GSM/GPRS omrežjih, vključno z, za končne uporabnike, neopazno predajo klicev. Podpira pa tudi niz aplikacij mobilne telefonije tretje generacije in tako omogoča razvoj privlačnih majhnih 3G mobilnih aparatov.
“To je ključni mejnik za naš razvoj mobilne telefonije tretje generacije. Za naše uporabnike je izjemno pomembno, da preizkusijo našo platformo, integrirano v majhen mobilni aparat. Proizvajalcem mobilne telefonije lahko sedaj ponudimo celovito in preizkušeno UMTS/GSM kombinirano platformo,” je povedal Tord Wingren, predsednik Ericsson Mobile Platforms.
“Današnja predstavitev je pomemben korak za ponudbo naših storitev mobilne izmenjave grafičnih aplikacij, ki zahtevajo hitri prenos podatkov. Resnično smo prepričani v Ericssonove zmogljivosti pri zagotavljanju visoko kakovostnih rešitev za storitve tretje generacije, ki jih zahtevajo naši uporabniki,” je povedal Chris Bannister, glavni izvršilni direktor Hi3G (Hutchison Whampoa). “Kombinirana (dual mode) platforma, razvita pri Ericsson Mobile Platforms, omogoča proizvajalcem in operaterjem, da se osredotočijo na razvoj aplikacij in storitev ter ponudijo izdelke z varnimi tehničnimi rešitvami. Prepričan sem, da bomo komercialne izdelke tretje generacije mobilne telefonije ponudili na trg skladno z načrti,” je povedal Jan Wäreby, podpredsednik za marketing pri Sony Ericsson Mobile Communications.
Vir: Ericsson
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.